2019-01-24 00:26


EXCLUSIV. „Omul cu porcul la moschee” trimite mesaj cu pecete domnească „Sultanului” Erdogan

 |  21:01
EXCLUSIV. „Omul cu porcul la moschee” trimite mesaj cu pecete domnească „Sultanului” Erdogan
P24

Cătălin Berenghi, cunoscut publicului drept „omul cu porcul la moschee”, spune că „luptă până la capăt”. El s-a opus construirii unei moschei la Bucureşti, abordând forme de originale protest. Acum, pregăteşte un pergament de tip scrisoare pe care îl va trimite lui Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei. Notorietatea pe care şi-a câştigat-o Berenghi luptând împotriva construirii unei moschei în Capitală, a fost deja utilizată în campania electorală pentru alegerile locale. Acum, el anunţă că va candida la alegerile parlamentare, apoi, la Preşedinţie.

Cu aproape un an în urmă, pe 25 august 2015, Cătălin Berenghi a atras curiozitatea publicului după ce a îngropat două carcase de porci pe terenul concesionat de Guvernul Ponta comunităţii musulmane. Pe acest teren de peste 11.000 de mp, urma să se construiască cea mai mare moschee din Europa, după cum declara premierul de atunci. Pentru că politicienii nu au luat atitudine faţă de această problemă, el a organizat slujbe de pomenire şi a montat sute de cruci de lemn pe terenul concesionat. Mai mult, deşi nu mai este prim ministru, Berenghi îl hărţuie prin tribunale pe Victor Ponta. În luna octombrie, el are primul termen în procesul care va fi judecat la Curtea de Apel, dar procurorii DNA îl vor audia pe Ponta în urma plângerii făcută de Berenghi pentru abuz în serviciu. Deoarece problema construirii edificiului de cult musulman nu a fost abandonată de politiceni, Cătălin Berenghi “i-o coace” şi lui Erdogan, preşedintele Turciei.

Tratatele sultanilor, trimise în Turcia

“Vrem să-i transmitem lui Erdogan o scrisoare care va semăna cu un pergament de acum 500-600 de ani, pe hârtie veche. Depeşa va fi împachetată frumos, legată în tricolor, cu sigiliu din ceară. În pergament îi vom spune că a încălcat toate tratatele semnate de sultanii Turciei cu domnitorii Mircea cel Batrîn, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Brâncoveanu şi alţii. Românii au acceptat să plătească tribut, dar turcii s-au angajat să nu construiască moschei pe teritoriile româneşti”, a declarat pentru PUTEREA Cătălin Berenghi.

El spune că îi va trimite “sultanului” şi copii după tratatele respective, netraduse. Mesajul cu pecete domnească va fi depus la Ambasada Turciei pentru a fi transmis preşedintelui. Ca să fie sigur că preşedintele Erdogan nu va putea spune că nu a primit “depeşa”, aceleaşi documente vor fi depuse şi la alte ambasade din Capitală. “Presa internaţională va afla şi nu va putea spune că nu le-a primit”, este convins Berenghi. El consideră că asemenea decizii, cum a fost cea prin care s-a concesionat terenul musulmanilor, a umplut paharul răbdării românilor. Mai întâi, Berenghi şi-a testat simpatia electorală câştigată în lupta anti moschee, candidând independent la postul de primar general, unde a reuşit să adune circa 24.000 de voturi. Acum, el vrea să intre în Parlament.

Dacă nu i-a ieşit „pasenţa” la Primărie, Berenghi îşi face partid şi candidează la Preşedinţie

De aproape două luni, imediat după alegerile locale, Cătălin Berenghi s-a apucat să construiască un nou partid. El vrea să intre în Parlament cu un grup de deputaţi, pe care îl formează cu partidele mici, care nu au atins pragul electoral de 5%. “Caut o soluţie pentru parlamentarele din toamnă şi pentru formarea unei alianţe aşa cum nu se aşteaptă partidele mari. Dacă nu reuşesc să încheg un grup destul de puternic până la alegerile parlamentare, cu siguranţă până la alegerile presidenţiale voi fi pe metereze”, spune el. Pentru Cătălin Berenghi “lupta până la capăt” înseamnă lupta pentru dreptate. “Cei care sunt acum la putere nu mai reprezintă poporul român. Legile scoase pe bandă rulantă sunt împotriva poporului. În ultimul an, urmăresc toate legile apărute şi niciuna nu este în favoarea noastră, începând cu legea antifumat, legea seismică, legea antilegionară, cu vânzarea pământurilor s.a.m.d. Când s-a dorit schimbarea legii defrişărilor, doar 92 de parlamentari au votat în favoarea ei, deci legea e bună aşa cum este acum”, îşi argumentează Berenghi decizia de a intra în politică.

Construcţia politică cu şase aliaţi

El nu vrea să divulge partidele mici cu care încearcă să facă o alianţă de “teama racolărilor şi a şantajelor” care pot surveni. “Vrem să obţinem între 5 şi 10% la parlamentare. La 5%, înseamnă circa 30 de deputaţi, 10%, 60 de deputaţi, ceea ce înseamnă mult din cei 600. Aş putea să lupt, să intru individual, că nu mi-e greu. Dacă la alegerile locale la Primăria Generală am avut 24.000 de voturi, aş putea să intru şi în Parlament. Dar singur nu mă interesează. Doar dacă suntem un grup, care se poate opune şi are un cuvânt de spus, doar aşa voi candida, de unul singur nu mă interesează. “Pe ce parte a eşicherului politic te vei plasa?”, a venit firesc întrebarea noastră. “Nu ştiu cum să-l definesc. Voi fi pe partea care luptă pentru drepturile poporului, nu împotriva lui, cum e acum”, a răspuns el.

Berenghi spune că va evita partidele mari cum ar fi PSD, PNL, PMP. “Toţi sunt mânjiţi. Mai repede discut cu cei mici, care sunt dezbinaţi acum. Ei trebuie să înţeleagă că singuri nu reuşesc să facă mare lucru, dar 2%, cu 3,2%, cu 1,8% putem intra în Parlament şi să fim o forţă. Este greu să-i uneşti, că toţi vor să fie şefi. Eu nu am apăsări din astea”, comentează Berenghi strădania de a uni partide mici, fără speranţe. El spune că încă nu le-a împărtăşit aliaţilor săi intenţia de a candida la preşedinţie, pentru că ei “sunt mai interesaţi de parlamentare decât de candidatura mea. Eu voi merge mai departe cu ei sau fără ei. Am vorbit cu 6 formaţiuni pînă acum, care nu au depăşit 2% ”.

Motivele candidaturii

A fost angajat în Legiunea Străină, dar nu are o doctrină politică legionară. Cătălin Berenghi simte că s-a umplut paharul răbdării şi trebuie să facă el însuşi ceva. “Nu se mai poate. Niciun politician nu reprezintă ţara, România. Ne vindem resursele, tăiem pădurile, nu mai avem voie să umblăm în costume populare, că suntem legionari, extremişti. Nu mai există democraţie în România. Va fi o provocare pentru mine candidatura la preşedinţie. Vreau să fac asta pentru că niciun politician nu făcut ceea ce a promis în campanie. Există cineva care-i controlează, care-i manipulează? Sunt curios să aflu. Cert este că nu aş mai fi scalv, să mă rog de alţii să intrăm în Shengen, să ne rugăm de toţi. E simplu să spui da sau nu. Uite bulgarii, au zis că nu vor exerciţii militare la Marea Neagră. Punct. S-a terminat”, explică tânărul. El nu are încă un nume pentru noua formaţiune pe care o construieşte, dar este mândru de Grupul de Atitudine şi Acţiune Civică. El avertizează politicienii că va sta cu ochii pe ei şi nu-i va lăsa să “facă prostii”. “La jumătatea lunii august începem acţiunile. Le vom face plângeri, sesizări, le vom ţine timpul ocupat să nu se mai gândească la tot felul de combinaţii. Vom sta cu ochii pe Parlament, pe Primăria Generală. Cum îl hăituim pe Ponta peste tot, aşa vom face şi cu ceilalţi”, spune Cătălin Berenghi.

Profil de candidat

Cătălin Berenghi este un tânăr bucureştean de 35 de ani. Rămas orfan de tată la 11 ani şi cu un frate şi o soră mai mici decât el, a reuşit să termine Liceul Agricol, iar în 1999 s-a înscris în Legiunea Străină pentru a-şi rezolva problemele financiare. Este deja călit pe câmpul de luptă, având patru războaie la activ: în Irak, Afganistan, Coasta de Fildeş şi în Liberia. În prezent, el este proprietar de cafenea pe Bdul Mihail Kogălniceanu; mai are o fabrică de ventilaţii industriale, o croitorie rapidă şi o şcoală de ghizi montani, unde instruieşte 200-300 de tineri pe an. Are mult spirit civic şi inventivitate în felul de a protesta faţă de autorităţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-19

TAGURI: exclusiv, catalin berenghi, sultan, recep tayyip erdogan, bucuresti, presedintie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
18 Iul 2016

HA HA...ISTORIA OFICIALA E DOAR O MINCIUNA....IN REALITATE TURCII CONDUCEAU PRINCIPATELE ROMANE PRIN DOMNITORII-MARIONETA PE CARE-I SUSTINEAU ACOLO SI PLATEAU TRIBUT(INCLUSIV FANARIOTII GRECI AU FOST MARIONETELE TURCILOR) ...DACA VREUNUL NU PLATEA TRIBUT ATUNCI INVADAU TERITORIILE ROMANESTI...EXACT ASA A FOST CU VLAD TEPES...CARE LA UN MOMENT DAT NU A MAI VRUT SA PLATEASCA SI A TREBUIT SA SE LUPTE CU EI...SI CA SA-I SPERIE PE TURCI A FACUT CHESTIA CU TZEPELE...IAR TURCII S-AU INGROZIT SI AU FUGIT....DAR DUPA CATIVA ANI AU INVADAT IARASI...AU AJUNS PANA LA VIENA...ISTORIA OFICIALA E DOAR O VERSIUNE CONVENABILA..DAR NU SI ADEVARATA
ANONIM
18 Iul 2016

MAI VRETI MOSCHEE IN BUCURESTI, DOMNULE PONTA? . NU AM FOST CONSULTATI SA NE SPUNEM PAREREA. CRED CA NICI UN ROMAN NU AR ACCEPTA CA, IN BUCURESTI SA FIE CONSTRUITA CEA MAI MARE MOSCHEE DIN EUROPA. SUNTEM IN ROMANIA SI SE POATE ORICE. NU MAI AVEM LIDERI PATRIOTI.
MANCATORUL DE CROCODILI FLAMAN
18 Iul 2016

Crocodile esti varza. Defineste "conduceau principatele". Romanii plateau tribut si atat, turcii nu se amestecau in treburile interne, nu faceau politica si nu conduceau nimic la noi. Esti varza
CROCODILUL FLAMAND
18 Iul 2016

EXACT ASTA AM SPUS SI EU....DOMNITORII CUMPARAU SCAUNUL DE LA TURCI,CONDUCEAU PRINCIPATELE...SI PLATEAU TRIBUT...APARENT PRINCIPATELE ERAU "LIBERE".....DAR ERAU IN STATUTUL DE PSEUDO-COLONIE CARE PLATEA TRIBUT ANUAL......BANI...MANCARE....ANIMALE...FEMEI....COPII PENTRU IENICERI...TOTUL ERA ACOPERIT CA OALA CU SARMALE.....POPORUL STIA CA E LIBER.....SI CA E CONDUS DE VOIEVOZI.....DE FAPT ERA O COLONIE CU GUVERNATOR APROBAT DE SULTAN....PANA LA VLAD TEPES.....SINGURUL CARE S-A ELIBERAT DE TURCI PE BUNE....NU A MAI PLATIT NIMIC....SI I-A EXECUTAT IN TZEPE LA TARGOVISTE....STII CEVA....NU MA CREZI IA SI CITESTE...PANA TE LAMURESTI...ISTORIA OFICIALA E O MARE ESCROCHERIE FACUTA SA FIE "POLITICAL CORRECT"...CINE A SCRIS-O?NISTE SLUGI PLATITE
ELENA
18 Iul 2016

O da ne ducem acolo zece milioane de oameni si nu o da ii lasam decat peste cadavrele noastre
TRAIAN
19 Iul 2016

Nu are nici o șansă în politică românească.Ca să ai șanse în politică trebuie să fii hoț
RODICA
19 Iul 2016

Are șanse cu ajutorul nostru ...daca lumea iese in strada si le face vant la toti guvernantii cu sutri in fund ...dar vad ca nimanui nu-i pasa :/
Random imageUltimele stiri

loading...