2019-01-23 18:44


EXCLUSIV. Prefectul Capitalei a solicitat verificarea stimulentelor acordate de Sorin Oprescu

 |  17:18
EXCLUSIV. Prefectul Capitalei a solicitat verificarea stimulentelor acordate de Sorin Oprescu

Prefectul Capitalei s-a autosesizat după ce a citit presa şi a solicitatDirecţiei de Achiziţii Publice să verifice dacă Primăria Municipiului Bucureşti(PMB) a acordat legal stimulente angajaţilor, anul trecut. Prefectul susţine căPrimăria Capitalei trebuia să-i trimită documentele prin care Sorin Oprescu aacordat atenţii salariaţilor municipalităţii. PMB a acordat stimulente învaloare de 1.200.000 de leipentru 60 de angajaţi, în 2010. Sumele au urcat, în cazul directorilor de laDirecţia Generală Economică, şi la 100.000 de euro.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, susţine căa cerut verificarea stimulentelor acordate de Primăria Municipiului Bucureşti(PMB) angajaţilor, pentru a se stabili dacă procedura a fost una legală. “Am solicitat Direcţiei de Finanţe Publice a MunicipiuluiBucureşti să verifice cadrul legal în baza căruia au fost acordate acestestimulente”, ne-a declarat MihaiAtănăsoaei. Prefectul Capitalei susţine că nu este normal să afle din presă destimulentele acordate de Primăria Municipiului Bucureşti. “Deocamdată nu există nici o dovadă că stimulentele au fostacordate ilegal. Eu am aflat din presă de aceste stimulente. Nu am primit nici undocument de la Primăria Capitalei. Dacă aceste stimulente erau acordate în bazaunei dispoziţii a primarului general, trebuia înştiinţată Prefectura. Nu ştiucum puteau fi acordate altfel. Asta vrem şi noi să aflăm. Eu m-am autosesizat”, ne-a mai explicat Atănăsoaei.

Mihai Cristian Atănăsoaei susţine că primăriile de sectortrimit documente către Prefectura Capitalei când acordă stimulente. “Primarii de sector au înţeles că trebuie verificateaceste documente. Dacă sunt acordate stimulente, este informată Prefectura.Primăria Capitalei nu ne-a informat de acordarea acestor stimulente. Aşteptămverificarea situaţiei de către Direcţia de Achiziţii Publice. Săptămânaviitoare vom anunţa rezultatele oferite”, a precizat prefectul.

Stimulentele cresc proporţional cu funcţia

Nutoţi bugetarii au dus-o rău pe timp de criză. Pentru 60 de angajaţi aiPrimăriei Municipiului Bucureşti, în 2010, an în care angajaţii de la stat auavut veniturile reduse cu 25%, s-au găsit bani de stimulente.

Edilul-şefal Capitalei, Sorin Oprescu, a acordat stimulente pentru 60 de angajaţi ai PMB,în valoare totală de 1.200.000 de lei, aproximativ 20.000 de lei de căciulă,pestesalariu.

Sumeleau urcat, în cazul directorilor de la Direcţia Generală Economică, şi la100.000 de euro. Pentru ceilalţi directori din ServiciuleconomicalPrimăriei Generale Bucureşti, stimulentele au ajuns până la 37.000 de euro.

Departamenteleîn care au fost împărţite aceste bonusuri salariale sunt: Direcţia Venituri,Direcţia Buget, Direcţia Financiar - Contabilă, Direcţia Inspecţie şi ControlGeneral şi Direcţia Resurse Umane.

ReprezentanţiiPrimăriei Capitalei au declarat că s-a ajuns la aceste sume deoarece angajaţiinu şi-au primit stimulentele lunar, conform prevederilor legale, ci acestea aufost cumulate din 2009 şi 2010.

Sursedin cadrul Primăriei Sectorului 3 ne-au declarat că şi Liviu Negoiţă şi-arăsplătit angajaţii pentru munca depusă în 2010 cu stimulente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...