2018-12-14 15:00


Explicatiile Crucii Rosii privind kit-ului medical destinat victimelor Colectiv

 |  18:17
Explicatiile Crucii Rosii privind kit-ului medical destinat victimelor Colectiv

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a dat, printr-un comunicat de presa, următoarele explicatii cu privire la kit-ul medical destinat victimelor “Colectiv".

 

-              Crucea Roșie Română nu va onora nicio plată pentru kit-urile medicale până nu va primi clarificările necesare legat de situația kit-urilor medicale de la instituțiile implicate. Menționăm că Societatea Națională de Cruce Roșie din România nu a primit vreun document / factură în acest sens de la Compania Națională Unifarm până în acest moment, deci nu a achitat încă kit-urile deja distribuite către pacienți.

-              Componența kit-ului medical a fost stabilită de către o comisie a Ministerului Sănătății formată din medici specialiști în tratarea pacienților cu arsuri.

-              Crucea Roșie Română nu are specialiști / medici / angajați care să poată verifica corectitudinea conținutului și necesitatea acestui kit, în forma în care a fost transmisă de Ministerul Sănătății.

-              Kit-urile medicale au fost achiziționate de Compania Națională UNIFARM, companie acreditată de Ministerul Sănătății să facă achiziție și distribuție de medicamente în cadrul Ministerului Sănătății. Crucea Roșie Română nu este autorizată să achiziționeze medicamente și nu dispune de logistica necesară privind depozitarea și distribuirea de medicamente în conformitate cu normele sanitare în vigoare. Crucea Roșie Română nu a fost implicată în procesul de achiziție.

-              În ceea ce privește costul kit-ului medical, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost informată telefonic, la momentul demarării achiziției, că prețul estimat al unui kit este de aproximativ 2800 de lei.  În acest sens SNCRR a solicitat Companiei Naționale UNIFARM să ne transmită un deviz financiar din care să reiasă valoarea uni kit, document pe care nu l-am primit până în prezent.

-              La primul semnal venit din partea victimelor Colectiv prin care ni s-a adus la cunoștință că acest kit este doar parțial util, am solicitat Ministerului Sănătății să personalizeze conținutul kitului în funcție de nevoile fiecărui pacient. În acest sens, Ministerul Sănătății a transmis acest mesaj către unitățile medicale implicate, la solicitarea Crucii Roșii Române, urmând ca în perioada următoare medicii curanți să stabilească conținutul kit-ului medical personalizat pentru fiecare pacient.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-30

TAGURI: crucea rosie, kit medical, victime, colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...