2017-01-20 10:11

SOCIAL


Expoziţii şi teatru la Muzeul Ţăranului Român

 |  18:54
Expoziţii şi teatru la Muzeul Ţăranului Român

Vernisaje, târguri, lansări de carte şi CD, prelegeri şi multe alte evenimente, vor avea loc,  până pe 18 septembrie, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

Acest eveniment este centrat pe, Ziua Înălţării Sfintei Cruci (14 septembrie), un simbol care se regăseşte în fiecare sală şi exponat al muzeului, dar care este şi ziua de naştere a fondatorului instituţiei, Horia Bernea, a anunţat directorul general al instituţiei, dr. Virgil Ştefan Niţulescu.

“Expoziţia «Pe aripile timpului» este cel mai important dintre evenimentele zilelor următoare, fiind centrată pe figura lui Constantin Brăiloiu”, a declarat etnomuzicologul Speranţa Rădulescu.

În primele trei zile, în curtea muzeului va avea loc Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri, marţi, 23 septembrie, de la ora 17.00, va avea loc lansarea albumului “Costumul tradiţional în România”, iar pe 17 septembrie, Clubul Ţăranului va găzdui un festival de gastronomie românească. În aceeaşi zi, la ora 20.00, Institutul Cultural Român a pregătit un recital de poezie românească şi catalană intitulat „Voci paralele”.

Pe 15 septembrie, la ora 19.00, Studioul “Horia Bernea” va găzdui o reprezentaţie a spectacolului de teatru “Iubeşte-mă... America”, de Claudia Motea şi Al. G. Croitoru.

De asemenea, între 14 septembrie şi 21 octombrie, la Sala Foaier va avea loc expoziţia „Oale şi ulcele”.

Duminică, 18 septembrie, va fi vernisată expoziţia „Piatra şi lutul”, la iarbă verde, la Hereşti de Giurgiu, la Casa de Piatră Udrişte şi Cazan Năsturel Herescu.

  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PUIU
09 Sep 2011

„este centrat pe, Ziua Înălţării”, apoi „fiind centrată pe figura lui Constantin Brăiloiu”. Saracie de limbaj, prin cuvinte repetate. Dumneavoastra nu cititi aceste stiri inainte de a le publica? Si cum se intampla ca la dvs ziua de 23 septembrie pica anul acesta intr-o marti, inainte de 18 septembrie????

Adauga un comentariu

Random image