2017-01-20 06:04

SOCIAL


Fabricanţii de pâine neagră umblă cu “cioara vopsită”

 |  13:19
Fabricanţii de pâine neagră umblă cu “cioara vopsită”

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin organele sale teritoriale, a desfăşurat o acţiune de control cu privire la pâinea comercializată sub denumirea de „pâine neagră”, având în vedere faptul că sunt comercializate sortimente de pâine obţinute din alte materii prime decât făina neagră, la care s-au utilizat coloranţi, dar şi cu privire la modul de respectare a prevederilor Ordinului nr.165/2011 de către operatorii economici din mediul rural.

Comisarii au verificat 669 de operatori (la 276 au fost depistate abateri) şi 38 de tone de pâine, din care 9,3 tone nu respectau prevederile legale în vigoare. În 57% dintre judeţe şi municipiul Bucureşti s-a constatat comercializarea sub denumirea de „pâine neagră”, a diverselor sortimente de pâine obţinute din făină albă, făină de secară, tărâţe, orice altceva în afară de făină neagră. Operatorii ecponomici au fost sancţionaţi şi pentru utilizarea abuzivă a denumirii de „pâine neagră”,în condiţiile în care în fabricaţie se utilizau unele ingrediente ce confereau culoare produsului. Comisarii au mai depistat la vânzare pâine cu deformări, miez de culoare maronie şi cu particule de tărâţe sau produse expirate.

Pentru abaterile depistate au fost retrase de la comercializare 420 de kilograme de materii prime şi pâine şi au fost aplicate amenzi în valoare de 827.300 lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ADRIA
10 Noi 2011

Sunt un consumator de piine neagra sau de secara,cardiac,va rog ca atunci cind se constata unele nereguli ca cele de mai sus, sa ne faceti cunoscute unitatile producatoare de asemena piine,ca noi consumatorii sa evitam sa mai cumparam piinea respectiva,in acest fel producatorii vor suferi o pierdere mai mare decit cea a amenzilor,deci se vor exclude singuri de pe piata,Daca nu stim cine produce asemenea produse noi vom fi in continuare pacaliti.

Adauga un comentariu

Random image