2017-01-17 13:10

SOCIAL


Facilităţile aferente şomajului tehnic ar putea fi sistate

 |  17:56
Facilităţile aferente şomajului tehnic ar putea fi sistate

Guvernul va evalua în următoarea perioadă dacăfacilităţile acordate angajatorilor şi salariaţilor prin procedura şomajuluitehnic trebuie prelungite sau nu şi pentru acest an, a declarat, vineri,premierul Emil Boc, la finalul unei întâlniri cu oamenii de afaceri.

Înprimăvara anului trecut, Guvernul a decis să prelungească, pentru perioadafebruarie-31 decembrie 2010, facilităţile acordate angajatorilor conform OU28/2009 privind şomajul tehnic.

Facilităţileconstau în scutirea angajatorilor aflaţi în situaţia de reducere sauîntrerupere temporară, totală sau parţială, a activităţii, de la platacontribuţiilor de asigurări sociale, pentru maximum 90 de zile.

Deaceleaşi scutiri beneficiază şi salariaţii acestor angajatori care aucontractul de muncă suspendat.

Deasemenea, pe aceeaşi perioadă de 90 de zile, salariaţii primesc o indemnizaţieneimpozabilă, în valoare de 75% din salariul de bază, perioadă care constituiestagiu de cotizare fără plata contribuţiei.

Efortulfinanciar din bugetul general consolidat a fost estimat pentru anul trecut la439,2 milioane lei (din care un minus de 73,8 milioane lei la venituri obţinutedin impozitul pe venit şi un minus de 365,4 milioane lei la contribuţii deasigurări), pentru aproximativ 200.000 de angajaţi trimişi în şomaj tehnic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image