2018-11-15 02:06


FACULTATE. Admiterea la Facultate 2013. UMF "Carol Davila": 5,2 candidaţi pe loc la Medicină, 9,7 la Medicină Dentară

 |  14:07
FACULTATE. Admiterea la Facultate 2013. UMF "Carol Davila": 5,2 candidaţi pe loc la Medicină, 9,7 la Medicină Dentară

Admiterea la medicină, la UMF "Carol Davila". Potrivit ultimelor date furnizate de UMF "Carol Davila", peste 4.500 de candidaţi s-au înscris la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti, cea mai mare concurenţă fiind la Facultatea de Medicină Dentară, unde sunt 9,7 candidaţi pentru unul din cele 131 de locuri fără taxă, şi la Medicină, cu 5,2 candidaţi pentru unul din cele 432 de locuri.

Admiterea la Medicină 2013, la UMF "Carol Davila". La cele patru facultăţi ale UMF "Carol Davila" s-au înscris 4.541 de candidaţi. Anul acesta, comparativ cu anul trecut, numărul candidaţilor înscrişi a crescut, la Facultatea de Medicină fiind 5,2 candidaţi pe un loc fără taxă, în timp ce pentru Facultatea de Medicină Dentara sunt 9,7 candidaţi pe un loc, a anunţat, luni, UMF "Carol Davila".  Examenul de admitere la medicină, la UMF "Carol Davila" va avea loc pe data de 24 iulie 2013.

La Facultatea de Medicină, unde au fost scoase la concurs 432 de locuri finanţate de la buget, au fost înscrişi 2.262 de candidaţi, dintre care 28 de olimpici, iar 53 de candidaţi au optat pentru locurile cu taxǎ.

La Facultatea de Medicină Dentară, pentru cele 131 de locuri fără taxă s-au înscris 1.280 de candidaţi, iar 44 au optat pentru locurile cu taxǎ.

La Facultatea de Farmacie s-au înscris 408 candidaţi pentru cele 131 de locuri fără taxă , iar 21 au ales locurile cu taxă.

Facultatea de Moaşe a scos la concurs 156 de locuri, pentru care s-au înscris 591 de candidaţi, dintre care 20 au optat pentru locurile cu taxǎ.

Examenul de admitere pentru toate facultăţile din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va avea loc miercuri, de la ora 9.00 pentru facultăţile de Medicină şi Farmacie, iar la ora 16.00 pentru Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

Metodologia de admitere în anul universitar 2013 – 2014 la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, le găsiţi .

Candidaţii vor intra în sălile de concurs începând cu ora 8.00 pentru facultăţile de Medicină şi Farmacie, respectiv ora 15.00 pentru Facultatea de Medicină dentară şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

"Nu este admisă, sub niciun motiv, intrarea în săli a candidaţilor după ora de începere a probei scrise. Candidaţii au obligaţia de a verifica exactitatea datelor înscrise pe listele afişate şi de a aduce imediat la cunoştinţa comisiei de admitere, prin secretariatele facultăţilor, eventualele neconcordanţe faţă de datele precizate în cererea de înscriere tip sau faţă de actele depuse la dosar. După începerea concursului, pe listele afişate nu se mai admit nici un fel de modificări", a precizat UMF "Carol Davila".

Candidaţii vor intra în sălile de concurs pe baza cărţii de identitate sau a paşaportului valabil, precum şi a legitimaţiei de concurs tip eliberată la înscriere de către secretariatele facultăţilor.

Supraveghetorii vor verifica identitatea fiecărui candidat la intrarea în sală. Candidaţii vor ocupa în săli locul indicat de legitimaţia de concurs lipită pe masă, care are acelaşi număr ca şi cel de pe legitimaţia de concurs tip primită la înscriere.

Durata probei scrise va fi de două ore şi jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, două ore pentru admiterea la Asistenţă Medicală Generală şi Moaşe şi, respectiv, o oră şi jumatate pentru celelalte specializări ale Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă Medicală.

Corectarea tezelor se va face în sala de concurs, în prezenţa candidaţilor, cărora li se va comunica punctajul, sub semnatură. Fiecare răspuns corect la întrebare este notat cu 1 punct. Punctajul obţinut este transformat în notă. Ulterior, toate grilele de concurs vor fi reverificate prin scanare pe calculator.

Rezultatele finale şi lista candidaţilor admişi vor fi afişate la avizierele facultăţilor în cel mult 48 de ore de la terminarea probelor.

Sunt declaraţi admişi candidaţii al căror punctaj la examenul scris este egal sau superior aceluia corespunzător notei 5.

La Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală, declararea candidaţilor admişi va fi în funcţie de punctajul obţinut şi ordinea opţiunilor pentru specializările oferite. Candidaţii olimpici sunt admişi automat, fără a mai fi necesară susţinerea examenului de admitere.

Listele candidaţilor, în ordine alfabetică, sălile în care se desfăşoară examenul şi repartiţia pe săli le găsiţi .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: UMF, carol, davila, candidati, candidatilor, medicina, locuri, facultatea, medicina, farmacie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...