2018-12-19 10:27


FADERE: “Restricţiile la muncă din Spania se aplică eronat”

 |  18:29
FADERE: “Restricţiile la muncă din Spania se aplică eronat”

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) susţine că funcţionarii din unele Oficii de Muncă spaniole recomandă, eronat, românilor care şi-au pierdut locurile de muncă şi vor să se angajeze să meargă la Poliţie şi să ceară un nou document de identitate în care să scrie ca nu mai au drept de muncă.

“Decizia privind măsurile de restricţie nu prevede efecte retroactive, cetăţenii români care se află deja în Spania, cu loc de muncă sau înregistraţi ca fiind în căutarea unui loc de muncă, nefiind afectaţi de aceste măsuri. Aceste măsuri restrictive se aplică exclusiv cetăţenilor români care vor căuta un loc de muncă pe piaţa spaniolă ulterior datei de 22 iulie 2011, dată la care s-a adoptat această decizie de către autorităţile spaniole”, a spus Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

Asociaţia ameninţă că dacă situaţia nu se va reglementa va da în judecată Ministerul spaniol al Muncii pentru aplicarea cu rea-voinţă a reglementărilor de restricţie impuse prin decizia guvernamentală din 22 iulie. Decizia privind măsurile de restricţie pe piaţa spaniolă a muncii nu prevede efecte retroactive.

Şi Franţa ne exclude

După Spania, Franţa pune restricţii noi pe piaţa muncii pentru români. Guvernul de la Paris a redus lista de meserii pentru care pot fi angajaţi imigranţi.Românii care vor să plece în Franţa nu mai pot lucra, de acum încolo, în construcţii sau în sectorul informatic. Meseriile din aceste domenii au fost tăiate de pe lista locurilor de muncă pentru care se pot angaja imigranţi. Deşi România este membru al Uniunii Europene, Franţa nu a liberalizat total accesul lucrătorilor români şi bulgari pe piata muncii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...