2019-02-22 12:45


Fantoma lui Ceaușescu bântuie rețelele sociale de pe net

 |  16:47
Fantoma lui Ceaușescu bântuie rețelele sociale de pe net
Având peste 200 de milioane de utilizatori în întreagalume, Facebook este, și în România, cea mai populară rețea socială de peInternet, o modalitate simplă de a-ți face noi prieteni sau a relua legătura cupersoane, pe care le-ai întâlnit în trecut. În această lume artificială,relațiile dintre oameni capătă alte dimensiuni, iar unele dintre profilurilemembrilor sunt cel puțin ciudate.

Epoca de Aur are contpe Facebook

Există utilizatoricare vor să reînvie Epoca de Aur, în frunte cu ctitorul ei, Nicolae Ceaușescu,la peste două decenii de la împușcareacuplului dictatorial. Cei care împrumută identitatea fostului președinteconsideră asta ceva „cool”, dar se bazează și pe audiența enormă, pe care o facîncă termenii din perioada cea mai neagră a României. Astfel, nu mai puțin de74 de persoane au conturi deschise pe Facebook cu numele „Nicolae Ceaușescu”,existând totodată și 11 prezentări ale liderului comunist.

Vreți să fiți prietencu Nicolae Ceaușescu? Nu mai e nicio problemă! N-aveți decât să-i trimiteți ocerere pe Facebook. De exemplu, în profilul său, Nicolae, care are deja400 de prieteni, scrie că ...locuiesteîn Havana (Cuba), e născut, așa cum se știe la Scornicești, pe 18 ianuarie 1926și este „într-o relație” cu o anume Chris Linzing, absolventă a unei facultățidin Munchen. Printre prietenii unuia dintre acești „Ceaușești de feisbuc” senumără și solistul Adrian Enache.

Chiar și Epoca deaur, însăși, are o pagină pe Facebook! Dacă în SUA, administratorii Facebook aublocat utilizatorii cu numele Osama Bin Laden, la noi lucrurile stau altfel.Suntem mai...toleranți, iar nostalgia de trecut, îi cam „trage” pe unii de mouse! „Cel maiiubit fiu al patriei” deține conturi și pe Hi5, Netlog, Twitter, etc.

Corneliu ZeleaCodreanu, fostul lider al Mișcării Legionare din România are mai puținiprieteni decât Ceaușecu, doar 33, dar pe pagina de Interes se poate lăuda cu225. Pe magicul Facebook te poți împrieteni și cu Horia Sima, cu istoriculNicolae Iorga sau cu îndrăgitul actor Toma Caragiu. 24.039 de persoane îlapreciază și azi!

Amici cu Dracul saucu Sfinții?

Uleiul de... ulei,uleiul de măsline, Bunica din Predeal, dar și Biserica Sf. Vineri au conturi șiele, tot pe îndrăgita rețea socială. Probabil cel mai straniu fenomen din lumeaar fi dacă „Ceaușescu” i-ar cere prietenia Bisericii Sf. Vineri, celebra„victimă” a demolărilor din perioada totalitară și i-ar scrie pe „perete” oinvitație la Farmville sau i-ar dărui o sărutare cu întrebarea tardivă: otrimiți înapoi?

Una dintre marileprobleme este legată de furtul de identitate și s-a dovedit că pentruinfractorii electronici sunt suficiente câteva date personale luate de perețelele sociale, pentru a goli utilizatorilor conturile bancare. Iar folosireaunei identități false, chiar și în lumea virtuală poate genera, în timp,afecțiuni psihice celui în cauză, sunt de părere specialiștii.

Sfinții din calendaresunt înscriși și ei pe Facebook. Ne putem ușura sufletele punându-i pe lista deprieteni pe Sf. Andrei, Sf. Parascheeva sau pe Sf. Vasile. Chiar și Satan 666are cont de utilizator și 278 de cetățeni-amici care îl...apreciază. Piei,Satană!

Pustnici în Ciberspațiu

În Ciberspațiu nuexistă graniță dintre rău și bine sau dintre Rai și Iad. Însuși PatriarhulDaniel s-a trezit că are două conturi pe Facebook, dar, vigilent, Biroul depresă al BOR a dezmințit prompt acest lucru, spunând că ÎntâistătătorulBisericii n-are nici măcar adresă de e-mail. Printre prietenii celui careutilizează identitatea Preafericitului se numără și mai mulți călugări de laMuntele Athos, semn că nici pustnicii nu stau rău la capitoul IT. Amin!

Primul studiuefectuat de RoFacebook Survey, în vara acestui an, a pus în evidență câtevadate despre profilul utilizatorului român al acestei rețele de socializare.Astfel, majoritatea celor de aici lucrează în IT, marketing sau sunt studenți,iar numărul total de conturi românești depășește 1,5 milioane. Cu toateacestea, alte date relevă faptul că audiența adusă blogurilor de postările depe Facebook, nu ar avea o pondere mai mare de 1%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...