2018-11-18 10:50


Fapte bune de Crăciun. Plătește un serviciu de care ai nevoie unor firme care angajează persoane vulnerabile

 |  13:15
Fapte bune de Crăciun. Plătește un serviciu de care ai nevoie unor firme care angajează persoane vulnerabile

Dacă te pregătești să îți speli mașina, înainte de a pleca în vacanța de Crăciun, poți alege o spălătorie unde lucrează persoane cu dizabilități sau din alte categorii vulnerabile. În felul ăsta, faci o faptă bună, fără să cheltuiești mai mulți bani decât ai cheltui oricum. Poate doar ceva timp în plus, pentru a ajunge la spălătoria respectivă. Principiul se aplică și dacă vrei să îți croiești haine noi sau să le speli pe cele din garderobă în perioada aceasta, să-ți speli covoarele, dacă n-ai un suport potrivit de brad și îți dorești unul solid, din lemn, dacă vrei să organizezi o petrecere și cauți o firmă de catering...

102 locuri de muncă au fost înființate în acest an în cele nouă structuri de economie socială, care au fost inaugurate de Fundația Estuar, Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe, se arată într-un comunicat de presă al Fundației Estuar.

Fapte bune de Crăciun. Plătește un serviciu de care ai nevoie unor firme care angajează persoane vulnerabile
zoom

Cele nouă întreprinderi sociale se află în București sau localități limitrofe precum Balotești, Afumați, Comana, Cornetu sau Mogoșoaia, acolo unde rata sărăciei este ridicată. Persoanele angajate sunt persoane vulnerabile - persoane cu dizabilități, rromi, femei aflate în situații de risc, familii monoparentale, familii cu mai mult de doi copii, victime ale violenţei în familie. Un total de 150 de persoane au beneficiat și de cursuri de formare profesională, precum și de servicii integrate de dezvoltare a carierei (informare și consiliere profesională, orientare profesională, consiliere psihologică, asistență în noul loc de muncă).

Fapte bune de Crăciun. Plătește un serviciu de care ai nevoie unor firme care angajează persoane vulnerabile
zoom

Fundația Estuar a inaugurat trei structuri de economie socială:

*         Centrul Respiro Comana, cu o capacitate simultană pentru 12 persoane cu dizabilități accentuate si severe, prin care a creat 18 locuri muncă.

*         Centrul educațional pentru copiii isteți, cu o capacitate de 40 de copii simultan în București, prin care au fost create 11 locuri de muncă.

*         Spălătoria auto Car Care în București, prin care au fost create 9 locuri de muncă.

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual a înființat trei întreprinderi sociale:

*         Spălătoria ecologică de haine și covoare Fulg de Nea, în Voluntari, județul Ilfov, prin care s-au creat 11 locuri de muncă.

*         Atelierul de tâmplărie Meșterul Tâmplar, în comuna Afumați, județul Ilfov, prin care au fost create 12 locuri de muncă.

*         Hotelul  pentru animale de companie Hello, Pet, în Balotești, județul Ilfov, prin care s-au creat 12 locuri de muncă.

Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe a coordonat înființarea a trei structuri de economie socială:

*         Serviciul de catering Laboratorul de Gusturi și Fapte bune, în comuna Mogoșoaia, județul Ilfov, prin care au fost create 8 locuri de muncă.

*         Bistroul social The Tipping Point, în București, care a creat 13 locuri de muncă.

*         Atelierul de Creație prin croitorie Comșa, în comuna Cornetu, județul Ilfov, prin care s-au creat 8 locuri de muncă.

De asemenea, cei trei parteneri au organizat și nouă evenimente (târguri și expoziții), prin care au fost promovate produsele și serviciile oferite de cele nouă structuri de economie socială, în București, Ilfov și Giurgiu.

Proiectul „Sanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

Despre partenerii proiectului

Fondată în septembrie 1993 de Asociația Penumbra din Scoția și Liga Română de Sănătate Mintală, Fundația Estuar este una dintre cele mai active organizații în domeniul sănătății mintale din țara noastră, prima care a creat o rețea de servicii de îngrijiri comunitare de zi și locative, acreditate și recunoscute la nivel local, național și internațional, pentru adulții cu probleme de sănătate mintală.

Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual oferă de 24 de ani servicii sociale, după modelul suedez, pentru persoane cu dizabilități servere și pentru vârstnici cu posibilități financiare reduse sau fără familie. Înființată cu sprijinul organizației suedeze „Individuell Manniskohjalp”, asociația are în prezent înscriși pe liste 250 de potențiali beneficiari ai serviciilor. 160 de persoane cu dizabilități și vârstnici beneficiază de serviciile asociației în fiecare pe an.

Fundația Tinerețe Fără Bătrânețe oferă, din 2006, servicii psiho-sociale persoanelor aflate în situații de risc social, minorilor, tinerilor, persoanelor în vârstă, persoanelor cu nevoi speciale (dizabilități psihice, fizice și intelectuale) și altor categorii devaforizate, în vederea reducerii și prevenirii marginalizării și excluderii sociale. Proiectele organizației au vizat oferirea de servicii  rezidențiale, non-rezidențiale și de îngrijire la domiciliu, dezvoltarea unui sistem de îngrijire și suport, bazat pe asistență personalizată, precum și desfășurarea de activități cu caracter terapeutic. Echipa Fundației a fost implicată în dezvoltarea de proiecte de cercetare, investigație sociologică și identificare de probleme la nivelul comunității.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-19

TAGURI: persoane vulnerabile, persoane dizabilitati, fapte bune, craciun, fundatia estuar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...