2019-03-26 00:22


Fără PRECEDENT: Mănăstire, executată silit pentru că starețul a pierdut toți banii la PĂCĂNELE

 |  19:38
Fără PRECEDENT: Mănăstire, executată silit pentru că starețul a pierdut toți banii la PĂCĂNELE

Caz fără precedent în sânul bisericii ortodoxe. O mănăstire va fi executată silit în contul datoriilor făcute de fostul stareţ căzut în patima jocurilor de noroc. Mănăstirea Golia din judeţul Iasi are de returnat 50.000 de euro, bani împrumutaţi de fostul stareţ în urmă cu cinci ani. Hotărârea definitivă a fost pronuntaţă de Curtea de Apel Iași, în octombrie anul trecut.

În 2013, Vitalie, fostul stareţ al mănăstirii Golia, a împrumutat de la un angajat din primăria locală 50.000 de euro sub pretextul că are nevoie de bani pentru plata utilităţilor şi pentru lucrări de restaurare. De fapt, ar fi pierdut banii la jocuri de noroc. Şi cum nu i-a înapoiat la timp, creditorul i-a cerut stareţului dovada în scris că îi este dator. Stareţul a  semnat documentul şi l-a parafat cu ştampila Mănăstirii Golia. Iar apoi, cel care l-a finanţat pe şeful lăcaşului de cult a obţinut recuperarea datoriei în instanţă, transmite TVR.

Reprezentanţii bisericii s-au înţeles cu creditorul să plătească în rate aproape 4.000 de euro pe lună până la stingerea debitului.

Deși nu a recunoscut niciodată, fostul stareț al Mănăstirii Golia ar fi avut patima jocurilor de noroc, de aici și nevoia de a împrumuta bani. Acesta a fost demis din funcție, iar acum slujește în altă arhiepiscopie.

Judecătorii au stabilit că mănăstirea Golia trebuie să plătească 51.500 de euro, adică datoria, dar și 1.000 de euro daune și cheltuieli de judecată. Funcşionarul din Primăria Iaşi susţine că banii împrumutaţi proveneau de la fiul său, care lucrează în Austria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-16

TAGURI: manastirea golia, iasi, executata silit, staret, bani, pacanele
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
16 Apr 2018

"...slujeste in alta episcopie.."----____----- obicei tipic , preluat de la politicieni (traseism) si -mai ales- de la celebra "rotire a cadrelor", nu conteaza ce prapad faci, esti mafioso de-al lor, nu te lasa ei pe drumuri...Iar pana la urma o fi valabila si zicala cu "banul este ochiul Dracului", dar este valabila si cea cu "domnu' a dat, domnu' a luat, domnul fie laudat", sau -mai bine-zis- "fraierii au dat, dracu a luat, popa fie laudat"...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...