2016-10-25 19:04

SOCIAL


Fără curs la casele de schimb valutar de pe Moşilor

 |  13:33
Fără curs la casele de schimb valutar de pe Moşilor

Numeroşi bucureşteni au reclamat faptul că la casele de schimb valutar de pe Calea Moşilor nu este afişat cursul de schimb.

Controlul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor a sancţionat aceste abateri, fiind sesizate atât Garda Financiară, cât şi Poliţia Economică. Potrivit Ordinului ANPC 632 din 2009, operatorii sunt obligaţi să afişeze cursul valutar atât în interiorul, cât şi în exteriorul casei de schimb. La vizita comisarilor, angajaţii caselor de schimb au motivat că nu mai afişează cursul deoarece acesta se schimbă foarte des.

„De la intrarea în vigoare a ordinului, nu au mai fost atât de multe reclamaţii. Noi o să continuăm activitatea de control la casele de schimb valutar până la intrarea lor în legalitate. Unii consumatori au reclamat faptul că, mai ales în utlima perioadă, nu se regăsea cursul valutar afişat la exteriorul casei de schimb, aşa cum prevede legea, iar unii comercianţi chiar negociau câţi bani să le dea clienţilor, în funcţie de suma pe care aceştia vroiau să o schimbe”, a menţionat Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: ANPC, schimb- valutar, control, Calea-Mosilor, Bucuresti, ordin, valuta, curs-de-schimbComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Guvernul îşi anchetează propria instituţie de control. ANPC, moartă pentru consumatori În urma unei audienţe obţinută de Asociaţia Pro Consumatori (APC), la care a participat şi... 16 Oct 2016 | (3)
S-a eliminat plafonul din legea conversiei creditelor Comisia juridică a Camerei Deputaților a eliminat din proiectul legii privind conversia... 17 Oct 2016 | (1)