2017-01-24 03:08


Fără PUZ. Autorizaţiile de construcţie pentru pasajul Mihai Bravu, anulate de Tribunalul Bucureşti

 |  18:46
Fără PUZ. Autorizaţiile de construcţie pentru pasajul Mihai Bravu, anulate de Tribunalul Bucureşti

TribunalulBucureşti a anulat, la cererea Prefecturii Capitalei, autorizaţiile deconstrucţie emise de primarul Sorin Oprescu, în decembrie 2009 şi martie 2011,pentru pasajul Mihai Bravu, pe motiv că, la data emiterii, lipsea PlanulUrbanistic Zonal (PUZ). “Tribunalul Bucureşti aadmis,la 10iunie,cererea Prefecturii prin care se solicita anularea autorizaţiei deconstucţie nr. 615/29.12.2010, emisă de primarul general, privind construcţia,în regim de urgenţă, a două pasaje rutiere, paralele, de câte două benzi decirculaţie pe sens, pe direcţia Şos. Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor. Deasemenea, prin sentinţa din 10 iunie, instanţa de judecată a anulat şi autorizaţiade construire nr. 64/01.03.2011, emisă tot de primarul general, în aceleaşicondiţii ca şi cea din decembrie 2010”, informează Prefectura Capitalei. La baza acţiunilorPrefecturii Capitalei a stat lipsa Planului Urbanistic Zonal, document impus deLegea nr. 50/1991, act care a fost aprobat de Consiliul General al MunicipiuluiBucureşti (CGMB)în aprilie 2011. Astfel, pentru obiectivul pasaj rutierŞos. Mihai Bravu - Calea Văcăreştilor au fost emise două autorizaţii deconstrucţie, nici una însă neavând la bază un PUZ.

PrimăriaCapitalei poate face recurs în termen de 15 zile de la data pronunţăriisentinţei. "Decizia Tribunalului Bucureşti este firească, având în vederecă o instituţie precum Primăria Capitalei a emis nu una, ci două autorizaţii deconstrucţie fără a avea la bază un document esenţial pentru acest obiectiv, şianume PUZ. Data la care a fost acesta aprobat de către CGMB (28 aprilie-n.r.)este ulterioară celor două autorizaţii şi, în mod evident, nu a fostluat în calcul de către instanţă", precizează reprezentanţii Prefecturii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
16 Iun 2011

Vesnicele faulturi cu care prefectul il "onoreaza" sistematic pe Sorin Oprescu!Au devenit mai mult decat o obisnuinta pentru domnul prefect!Doar postul sau depinde de zelul cu care executa ordinele blondei,nu?Cine nu-i da la glezne lui Sorin Oprescu,nu mai sta in fotoliul de prefect!
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală