2018-06-20 12:34


Fără televizor pentru copiii sub 2 ani

 |  15:28
Fără televizor pentru copiii sub 2 ani

Specialiştii în pediatrie avertizează asupra riscurilor la care sunt expuşi copiii lăsaţi la televizor în primii 2 ani de viaţă.

Ghidul Academiei Americane de Pediatrie (AAP) arată că un copil care priveşte la televizor la vârste fragede va vorbi mai greu şi va avea dificultăţi de adaptare. Conform unui sondaj, 90% dintre părinţi spun că îşi lasă copiii cu vârste de sub 2 ani să se uite la televizor o oră sau două pe zi, iar la vârsta de 3 ani o treime dintre copii au televizor în dormitor. Mai mult, se pare că unii părinţi îi lasă pe cei mici în faţa ecranelor, folosind scuza că aceştia "urmăresc programe educaţionale". Pediatrii avertizează însă că un copil mai mic de 2 ani nu înţelege nimic din imaginile de la televizor şi că, pentru o dezvoltare corectă, are nevoie de interacţiune cu oamenii. Raportul mai arată că "timpul de joacă independent este mult mai valoros pentru copii decât media. Copiii învaţă să gândească creativ, să rezolve probleme, să dezvolte funcţii motorii şi cognitive".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.