2018-07-18 19:39


Farmaciile pot folosi orice cititor de bare

 |  16:51
Farmaciile pot folosi orice cititor de bare

Oficialii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) spun că nu au recomandat şi nu recomandă vreo marcă anume de cititor de bare 2D sau o anume marcă pentru echipamentul informatic necesar furnizorului de servicii medicale şi de medicamente.

''Totodată, în legătură cu aplicaţiile destinate farmaciilor, precizăm că avizele acordate de CNAS pentru aplicaţiile de farmacie, avize acordate de CNAS până în anul 2006, nu mai au aplicabilitate şi nu mai sunt necesare, fiind valabile doar până la intrarea în exploatare a Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI). Farmaciile, în consecinţă, pot opta, în continuare, pentru oricare aplicaţie disponibilă pe piaţă, CNAS neavând însă nici o răspundere faţă de comportamentul şi rezultatele aplicaţiilor de pe piaţă utilizate de farmacii'', spun reprezentanţiiCNAS.

Sistemul Informatic pentru Reţeta Electronică este un sistem deschis, bazat pe standarde internaţionale publice.

''Acest sistem nu impune o anumită soluţie tehnică hardware pentru realizarea inscripţionării şi a citirii codurilor de bare 2D. Astfel, fiecare farmacie care eliberează medicamente compensate şi, la rândul lor, producătorii de soluţii informatice pentru aceste farmacii pot utiliza orice model de cititor de coduri de bare 2D disponibil pe piaţă, cât timp acesta suportă utilizarea standardului DataMatrix (codificare Base-256) - un standard internaţional larg utilizat pentru acest tip de coduri'', mai adaugă specialiştii Casei de Sănătate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-19

TAGURI: :CNAS, cititor-de-bare, farmacii, . reteta-electronica

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.