2018-12-11 20:56


Federația Spiru Haret solicită Ministerului Educației amânarea concursului pentru directorii de şcoli

 |  15:08
Federația Spiru Haret solicită Ministerului Educației amânarea concursului pentru directorii de şcoli

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ a anunţat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că solicită Ministerului Educaţiei amânarea concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din cauza problemelor apărute în organizare.

„La ora actuală concursul este viciat. Blocarea platformei a dus la întârzierea apariţiei listelor finale cu candidaţii admişi la Bucureşti. Deşi metodologia prevede ca listele să fie afişate până în data de 7 octombrie, acestea nu sunt afişate nici măcar în prezent. Mai grav este faptul că toţi candidaţii din Bucureşti au aşteptat toată noaptea afişarea acestor liste fără ca nimeni să le comunice ceva. Este o bătaie de joc la adresa colegilor! În aceste condiţii, dacă concursul continuă, oricine poate contesta în instanţă legalitatea lui. În plus, este absurd ca unor candidaţi, care în 1989 aveau 11 ani, să li se respingă dosarele pe motiv că nu au depus declaraţie care să arate că nu au făcut poliţie politică“, a precizat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „Spiru Haret“.

În aceste condiţii, FSE „Spiru Haret“ solicită Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice amânarea concursului şi reevaluarea tuturor dosarelor respinse.

"Considerăm că, dacă MENCS va continua cu desfăşurarea acestui concurs, se va compromite ideea de la care s-a plecat în organizarea acestuia şi anume de a profesionaliza funcţia de director şi de a crea stabilitate pe funcţii, lucruri pe care ni le dorim cu toţii. Continuarea concursului va duce doar la înlocuirea unor directori numiţi cu delegaţie cu alţii care vor fi numiţi tot cu delegaţie. De asemenea, din analiza făcută la cald, avem zeci de unităţi unde nimeni nu şi-a depus dosarul deoarece nimeni nu îşi doreşte să devină director", se arată în comunicatul citat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-08

TAGURI: federatie, spiru haret, solicita, minister, educatie, amana, concurs, director, scoala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VICEVERSA
08 Oct 2016

Conform lui Jordon J. , in situatia de fata avem de a face cu un management prozaic aplicat unei profesionalizari retorice !
ATENT
09 Oct 2016

sa nu se amane nimic. si un an daca aveau nu faceau nimic, ar fi fost aceeasi situatie
FINAGLE
10 Oct 2016

Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost, în cel mai defavorabil moment posibil.
Random imageUltimele stiri


loading...