2016-10-24 08:37

SOCIAL


Femeile şi copiii, hărţuiţi pe internet

 |  16:43
Femeile şi copiii, hărţuiţi pe internet

Pe parcursul a doi ani de funcţionare a Helpline-ului adresat raportării abuzurilor pe internet, au fost primite peste 650 de apeluri şi sesizări atât din partea copiilor, cât şi a adulţilor.

Problemele semnalate cel mai frecvent sunt: hărţuirea şi intimidarea pe internet - 218 cazuri, înstrăinarea datelor personale - 149 de cazuri, cazuri de fraudă şi spam - 35 la număr, pornografie/conţinut ilegal - 24 de cazuri şi şantaj - 20 de cazuri. Media de vârstă a apelanţilor este de 17 ani, preponderente fiind persoanele de sex feminin. Cele mai utilizate mijloace de contact pentru apelarea Helpline-ului au fost e-mailul şi chatul, remarcându-se în multe cazuri dorinţa utilizatorilor de-şi păstra anonimatul. Problemele au fost remediate prin: redirecţionarea apelantului către Secţia de Poliţie aferentă, informarea departamentului pentru hărţuire şi intimidare pe internet din cadrul IGPR, intervenţia Direcţiei Generale Protecţia Copilului - în cazuri care priveau siguranţa fizică şi psihică a minorilor.

Linia de consiliere Helpline, din cadrul organizaţiei „Salvaţi Copiii”-România, se adresează celor care au întâmpinat probleme pe internet şi poate fi accesată prin intermediul paginii web www.sigur.info/helpline, reprezentând un serviciu gratuit de informare şi consiliere privind utilizarea în siguranţă a internetului de către copii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: hartuire, femei si copiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cancerul de sân apare la femei din ce în ce mai tinere Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer cu care se confruntă femeile. Chiar dacă... 06 Oct 2016 | (0)
Fibromul uterin, o problemă frecventă a tinerelor Menstrele dureroase şi grele, balonarea şi constipaţia sunt indicatori comuni ai femeilor care... 11 Oct 2016 | (2)