2018-12-18 19:22


Femeile şi copiii, hărţuiţi pe internet

 |  16:43
Femeile şi copiii, hărţuiţi pe internet

Pe parcursul a doi ani de funcţionare a Helpline-ului adresat raportării abuzurilor pe internet, au fost primite peste 650 de apeluri şi sesizări atât din partea copiilor, cât şi a adulţilor.

Problemele semnalate cel mai frecvent sunt: hărţuirea şi intimidarea pe internet - 218 cazuri, înstrăinarea datelor personale - 149 de cazuri, cazuri de fraudă şi spam - 35 la număr, pornografie/conţinut ilegal - 24 de cazuri şi şantaj - 20 de cazuri. Media de vârstă a apelanţilor este de 17 ani, preponderente fiind persoanele de sex feminin. Cele mai utilizate mijloace de contact pentru apelarea Helpline-ului au fost e-mailul şi chatul, remarcându-se în multe cazuri dorinţa utilizatorilor de-şi păstra anonimatul. Problemele au fost remediate prin: redirecţionarea apelantului către Secţia de Poliţie aferentă, informarea departamentului pentru hărţuire şi intimidare pe internet din cadrul IGPR, intervenţia Direcţiei Generale Protecţia Copilului - în cazuri care priveau siguranţa fizică şi psihică a minorilor.

Linia de consiliere Helpline, din cadrul organizaţiei „Salvaţi Copiii”-România, se adresează celor care au întâmpinat probleme pe internet şi poate fi accesată prin intermediul paginii web www.sigur.info/helpline, reprezentând un serviciu gratuit de informare şi consiliere privind utilizarea în siguranţă a internetului de către copii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

TAGURI: hartuire, femei si copii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...