2018-12-13 08:53


FENOMENELE EXTREME continuă: furtuni, caniculă, disconfort termic ridicat

 |  10:48
FENOMENELE EXTREME continuă: furtuni, caniculă, disconfort termic ridicat

În unele zone din țară românii se sufocă la 40 de grade sau chiar mai mult la soare sau între betoanele oraşelor. În alte zone oamenii sunt afectați de ploi şi furtuni violente. Veştile meteorologilor nu sunt tocmai bune.

"Aceste schimbări bruște de vreme sunt specifice anotimpului cald din România, temperaturile foarte ridicate asociate cu umezeala din atmosferă. Dubla formare a cestor furtuni violente, în special în orele după-amiezii sunt furtuni numite de instabilitate de masă, fără suprafețe frontale și se produc în special în cursul după-amiezelor și al serilor când temperaturile ating maximul, volume de aer se dezvoltă și încep să intre în ascendență astfel se formează grindina. Cu cât este mai cald și ascendența este mai puternică grindina crește în diametru", a transmis meteorologul de serviciu la TVR1.

Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în orele amiezii, local în regiunile vestice și sudice și izolat în cele centrale, când disconfortul termic va fi ridicat.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când în zonele de deal și de munte și pe suprafețe mici în rest, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Izolat, vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-24

TAGURI: furtuna, canicula, disconfort termic, meteo
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...