2017-01-22 14:20

SOCIAL


Fertilizare in vitro finanţată de Ministerul Sănătăţii

 |  13:03
Fertilizare in vitro finanţată de Ministerul Sănătăţii

Prin Programul de fertilizare în vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii (MS) au fost realizate până în prezent peste 50 de proceduri de fertilizare in vitro.

Din cele 451 de dosare care au fost aprobate pentru finanţare în cele patru luni de derulare a programului gratuit al ministerului, 52 de proceduri au fost deja realizate.

''Suntem mulţumiţi că programul a început să funcţioneze într-un timp relativ scurt. Totuşi, procentul de aproximativ 12% a procedurilor realizate este destul de mic. Aşteptăm mai multă implicare din partea unităţilor sanitare acceptate în program, dar şi a beneficiarilor şi atragem atenţia că, dacă nu sunt grăbite procedurile există riscul de a nu mai fi timp până la sfârşitul anului pentru finanţare chiar dacă dispunem de fondurile necesare'', a declarat ministrul sănătăţii Ladislau Ritli.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a lansat, în premieră, Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer, al cărui buget este de 4 milioane de lei.

Ministerul Sănătăţii susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare (prelevarea ovocitelor prin puncţie foliculară, recoltarea spermei şi procesarea acesteia, inseminarea ovocitelor, transferul embrionar) şi 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere.

Opt clinici din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Sibiu au fost admise, până în prezent, pentru a derula programul MS, dar lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image