2018-12-10 15:13


Festivalul Drepturilor Copilului, la a VI-a ediție

 |  19:54
Festivalul Drepturilor Copilului, la a VI-a ediție

Proiecții de filme, ateliere și spectacole vor avea loc la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Drepturilor Copilului, care se desfășoară până pe 27 noiembrie, la București.

Evenimentul  este organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului. Expozitii de desen si pictura, fotografie, piese de teatru, muzica pentru copii, dar si ateliere pentru cei care lucreaza cu cei mici. Toate vor fi prezente pana pe 27 noiembrie in Capitala.

 De asemenea, pe 3 decembrie, la Ambasada Poloniei la București va avea loc o gală de decernare a premiilor pentru profesioniștii care respectă, promovează și protejează drepturile copilului.

Editia de anul acesta beneficiaza de un parteneriat cu  Institutul Francez din București

În România, 40% dintre copii sunt la risc de sărăcie. Avem una dintre cele mai mari rate de abandon școlar din Europa. 12.542 de situații de abuz asupra copilului au fost raportate în România în 2014 de către autoritățile publice. Asociația Telefonul Copilului raportează în 2015 peste 60.000 de apeluri înregistrate în prima jumătate a anului, numărul cazurilor de abuz sexual sesizate fiind dublu față de aceeași perioadă din 2014.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: Festival. drepturi, copii, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...