2017-01-24 21:14


Fiecare copil va avea un loc în şcoală

 |  19:24
Fiecare copil va avea un loc în şcoală

Inspectoratele Şcolare Judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti vor aloca numărul de clase pregătitoare şi de clase I, ţinând cont de capacitatea fiecărei unităţi de învăţământ şi de obligativitatea cuprinderii în şcoală a tuturor copiilor din circumscripţia şcolară, prevede Metodologia privind cuprinderea copiilor în anul şcolar.

La alocarea numărului de clase pregătitoare şi de clasa I se va ţine cont de numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, de opţiunea părinţilor de a-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare sau în clasa I şi de participarea/neparticiparea, în anul şcolar 2011-2012, a acestor copii la învăţământul preşcolar, de arondarea străzilor la unităţile de învăţământ sau de cea mai bună oportunitate educaţională identificată. Circumscripţiile şcolare şi proiectul planului de şcolarizare sunt afişate la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar, conform calendarului înscrierii, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat. ”Numărul de locuri care se alocă, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare şi clasa I, în învăţământul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurând astfel fiecărui copil un loc”, se precizează în metodologie. Totodată, fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ obligatoriu, aflată în proximitatea sa, numită “şcoala de circumscripţie”. Totalitatea străzilor arondate şcolii formează circumscripţia şcolară a unităţii de învăţământ respective. Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată, iar pe locurile libere se vor înscrie, ulterior, copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, în conformitate cu solicitările părinţilor. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-03

TAGURI: scoala, clasa- pregatitoare, elevi, învatamantComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEICANIMENI
27 Ian 2012

Daca nu ma insel exista o lege in care se precizeaza ca nu sunt admise carciumi si restaurante la mai putin de 200m fata de scoli. Mergeti la fostul liceu Tehnometal, apoi Doamna Stanca acum CarolI (Sectia de Politie 2o) sa vedeti cum de mult se straduiesc sa invete copii pe scarile blocurilor din strazile apropiate, sa vedeti carciuma Carul cu Prosti(cititi Flori) la mai puti de 200 de pasi de bebelus de 2-3 ani, carciuma Elaina intre Carul cu Prosti si Carol I.
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală