2017-01-19 06:37

SOCIAL


Finanţare pentru 296 de proceduri de fertilizare in vitro

 |  14:30
Finanţare pentru 296 de proceduri de fertilizare in vitro

Peste jumătate dintre cuplurile admise în Programul de fertilizare şi embriotransfer au obţinut finanţare în 2011 pentru realizarea procedurii de fertilizare în vitro, urmând ca, pentru cealaltă jumătate, Ministerul Sănătăţii să asigure fondurile necesare în acest an.

În perioada de derulare a Programului FIV/ET, iulie-decembrie 2011, un număr de 866 dosare au fost depuse pentru aprobare. Dintre acestea, Comisia pentru includerea cuplurilor solicitante în program a aprobat 579 dosare care au corespuns criteriilor de selecţie, conform Ordinului ministrului sănătăţii nr. 765/2011. Un număr de 296 de proceduri, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei au şi fost realizate în clinicile admise pentru derularea programului şi decontate în cursul anului trecut. Bugetul programului a fost de aproximativ 4 milioane de lei.

Ministerul Sănătăţii susţine financiar o singură procedură de FIV, în două etape: 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare şi 1.230 lei după confirmarea finalizării procedurii FIV/ET cu o sarcină, urmată de naştere. Începând din acest an, Ministerul Sănătăţii a aprobat includerea pe lista unităţilor prin care se derulează programul FIV/ET, a încă 2 noi clinici, una din Bucureşt şi una din Craiova. Numărul total al clinicilor admise în progrAM însumând un total de Locaţiile acestora se găsesc în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Sibiu şi Craiova. Lista unităţilor care se pot înscrie în program rămâne deschisă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-02

TAGURI: Ministerul-Sanatatii, Bucuresti, fertilizare, clinici, Iasi, TimisoaraComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image