2017-01-20 20:08

SOCIAL


Finanţare pentru spitalul din Târgu-Mureş

 |  14:53

Fundaţia pentru copii Roland McDonald, împreună cu angajaţii şi partenerii săi şi-a fixat obiectivul de a finanţa deschiderea unei secţii de oncologie şi hematologie pediatrică în incinta Spitalului Clinic Judeţean Târgu-Mureş. Anual, la spitalul din Târgu Mureş apar aproximativ 15 cazuri noi de copii diagnosticaţi cu cancer, dintre care jumătate sunt leucemii, iar restul tumori solide. Înfiinţarea compartimentului de oncologie va duce la reaşezarea standardului de diagnostic, tratament şi îngrijire a copiilor pe o treaptă superioară.

„Sunt mândru să lucrez pentru o companie care îşi asumă o sarcină socială extrem de importantă şi de sensibilă, aceea de a îngriji copiii aflaţi în suferinţă şi de a le oferi posibilitatea de a fi aproape de familiile lor. Târgu Mureş este un centru medical important şi dorim să contribuim la realizarea unui proiect de succes, care să aducă zâmbete în viaţa celor care au cea mai mare nevoie de ele”, a declarat Daniel Boaje, director general McDonald’s România.

“Menirea acestui compartiment din cadrul Clinicii de Pediatrie este de a aprinde razele speranţei în viaţa acelor copii care duc o luptă crâncenă cu bolile oncologice, dar în acelaşi timp să aducă siguranţă şi încredere pentru părinţii cuprinşi de grija că aceste suflete inocente sunt pe mâini bune, la locul potrivit” a declarat dr. Konrad Judith, manager al Spitalului Clinic Judeţean Târgu Mureş

Evenimentul principal organizat de Fundaţia Roland McDonald este “McHappy day”, ziua în care persoanele publice devin pentru o zi purtători ai mesajului Mc’Donald’s, aşa cum se întâmplă peste tot în lume. Fondurile strânse la acest eveniment ajung în “cutia cu speranţe” şi de aici la Fundaţie, de unde sunt finanţate iniţiativele legate de sănătatea copiilor.

Fundaţia este prinicpalul susţinător al celor două case Ronald McDonald din Bucureşti şi din Timişoara şi oferă sprijin diferitelor iniţiative care ajută copiii bolnavi şi familiile acestora şi vin în ajutorul părinţilor copiilor din provincie care sunt internaţi pe perioade îndelungate şi locuiesc la distanţa de peste 250 de km de spitalul în care sunt internaţi. Casa Roland Mc’Donald din Buureşti se află în incinta spitalului Grigore Alexandrescu, are un număr de 16 camere şi poate găzdui 32 de persoane simultan. Selecţia familiilor care pot beneficia de casă, gratuit, pe durata spitalizării copiilor, se face de către spital.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-24

TAGURI: finantare, targu_mures, mc_donaldComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image