2019-03-26 00:21


FIREA a convocat comandamentul ANTI-CANICULĂ

 |  20:34
FIREA a convocat comandamentul ANTI-CANICULĂ

Primarul general, Gabriela Firea, a convocat vineri, la ora 10.00, la sediul Primăriei Municipiului București, un comandament de combatere a efectelor caniculei care a pus deja stăpânire pe România şi care se va manifesta în continuare şi mai accentuat.

PMB a informat că 20 de puncte de combatere a caniculei au fost amenajate în cele mai aglomerate zone din București, iar operatorii de salubritate din toate sectoarele au obligația să intensifice programele de stropit (în intervalul orar stabilit) și să evacueze mai des deșeurile menajere acolo unde este necesar.

Corturile anticaniculă sunt amplasate în următoarele zone: Piața Victoriei, Piața Romană — metrou, Piața Universității — Arhitectură, Piața Unirii — bd. Regina Maria, Piața Unirii — magazin Unirea, Dristor — metrou, Parcul Herăstrău, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol, Parcul Cișmigiu.

Containerele au fost montate în: Piața Romană — rond ASE, Piața Universității — Spital Colțea, Piața Moghioroș, șos. Ștefan cel Mare intersecție cu str. Barbu Văcărescu, Piața Iancului, Piața Muncii, Piața Crângași, Gara de Nord, Piața Roma — str. Gabroveni, str. 11 Iunie colț cu bd. Regina Maria.

Abia peste o săptămână se mai răcoreşte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare cod roșu de căldură extremă, valabilă vineri și sâmbătă, în 12 județe din vestul țării și sud-vestul țării, în timp ce în restul teritoriului va fi cod portocaliu de caniculă. Potrivit meteorologilor, valul de căldură care a debutat încă de luni va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. Astfel, vineri și sâmbătă, va fi cod portocaliu de caniculă în Moldova, Dobrogea, Muntenia și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia. În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. ANM precizează că, treptat, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice și va persista până spre mijlocul săptămânii viitoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-03

TAGURI: firea, primarie, camandament, canicula, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...