2018-11-16 14:31


Firea a REZOLVAT problemele din București: Va cumpăra mașini de TOPIT zăpada și FREZE speciale

 |  22:58
Firea a REZOLVAT problemele din București: Va cumpăra mașini de TOPIT zăpada și FREZE speciale

Bucureştiul va avea maşini de topit zăpada şi freze speciale pentru deblocarea trotuarelor. Reprezentanţii primăriei au făcut acest anunţ, însă nu au precizat cât vor costa utilajele şi nici dacă vor reuşi să le cumpere până la prima zăpadă, transmite Protv.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: “In premieră anul acesta, în Capitală, vor acţiona şi câteva maşini pentru topit zăpada şi un număr mai mare de utilaje de tip freze pentru înlăturarea zăpezii pe trotuare. Acestea două au fost problemele cele mai importante si mai apăsătoare pentru bucureşteni”.

O maşină de topit zăpada poate fi folosită acolo unde există munţi uriaşi: în pieţe sau pe bulevardele mari. Avantajul este că traficul, şi aşa aglomerat, nu este îngreunat şi mai mult de utilaje şi camioane.

Un dezavantaj îl reprezintă însă preţul destul de mare. Primăria are de ales. Poate cumpăra maşini uriaşe de topit zăpada. Una foarte mare reuşeşte să transforme în apă 200 de metri cubi de zăpadă într-o oră. Costul este pe măsură, de peste 100 de mii de euro. Cele mai mici topesc 9 metri cubi pe oră şi costă 30 de mii de euro.

Pentru a transporta la marginea oraşului cantitatea de zăpadă topită de o maşină mică într-o oră este nevoie de două camioane. În schimb, cele mari fac munca a zece camioane.

Cei din primărie nu au anunţat câte utilaje vor cumpăra.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-22

TAGURI: gabriela firea, probleme, bucuresti, masini de topit zapada, freze speciale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...