2019-03-19 04:06


Firmele de salubrizare, AMENDATE după prima zăpadă în Capitală

 |  17:56
Firmele de salubrizare, AMENDATE după prima zăpadă în Capitală

Primăria Capitalei a amendat firmele de salubrizare din Bucureşti pentru că nu au distribuit material antiderapant în cursul nopţii de duminică spre luni, în ciuda avertizărilor meteorologice care anunţau vreme rea. În această după-amiază, aproape două sute de utilaje acţionează în toate cele şase sectoare.

„Firmele de salubrizare au fost sancţionate de către poliţiştii locali pentru că nu au respectat Programul de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului în Municipiul Bucureşti. Operatorii de salubrizare ar fi trebuit să ţină cont de avertizările meteo de ninsoare şi să aplice material antiderapant din cursul nopţii. În schimb, tratamentele au fost aplicate în această dimineaţă, motiv pentru care s-a format polei. Până la această ora situaţia a fost remediată, traficul rutier a fost reabilitat, dar solicit operatorilor să acţioneze în permanență pentru a asigura un trafic fluent, astfel încât bucureştenii să poată circulă în condiţii normale”, a spus primarul general, Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Sancţiunile sunt cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei, reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti aplicând în acest caz amendă maximă pentru fiecare operator.

În această după-amiază, 198 de utilaje acţionează cu material antiderapant în toate cele şase sectoare ale Capitalei - 31 de utilaje în Sectorul 1, 32 de utilaje în Sectorul 2, 42 de utilaje în Sectorul 3, 42 de utilaje în Sectorul 4, 14 utilaje în Sectorul 5 şi 37 de utilaje în Sectorul 6.

„În toate intersecţiile şi pe bulevardele principale din Capitală se circulă normal, în condiţii de iarnă. A fost aplicat material antiderapant pe arterele principale ale oraşului, iar în acest moment se acţionează pe străzile secundare”, transmit reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Potrivit acestora, nu s-au înregistrat avarii în reţeaua de termoficare a RADET, iar agentul termic este furnizat în parametri normali.

De asemenea, RATB a acţionat pentru deszăpezirea refugiilor şi peroanelor acolo unde a fost cazul şi a aplicat soluţii antiîngheț pe liniile de tramvai, la macazuri şi la terminale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-15

TAGURI: firme salubrizare, primari capitalei, utilaje, amenzi, zapada
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...