2017-01-22 14:12

SOCIAL


Firmele cu „agenţi pentru reforma sănătăţii” nu sunt autorizate

 |  14:47
Firmele cu „agenţi pentru reforma sănătăţii” nu sunt autorizate

Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat cu privire la apariţia unor "agenţi pentru reforma sănătăţii" care promit câştiguri importante din strângerea de adeziuni la viitoarele case private de asigurări de sănătate.

"În ultimele zile a apărut un fenomen îngrijorător care se dezvoltă la limita legii şi care prevede un sistem piramidal de colectare a unoradeziuni pentru viitoarele case private de asigurări de sănătate. Vreau sătrag un semnal de alarmă şi să subliniez că, deocamdată, legislaţia privindasigurările de sănătate este neschimbată. Orice modificare operată va fifăcută publică de către autorităţi, astfel încât cetăţenii să cunoscă exact şi corect modul în care pot accesa sistemul de asigurări private desănătate", a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii.

Ministerul anunţă că asiguraţii ar trebui să fie infirmaţi asupra faptului că aceste firme care au apărut recent pe piaţă nu sunt autorizate, iar tabelele cu date personale ale cetăţenilor sunt lipsite de valoare juridică. Mai mult, reprezintă un risc prezentarea datelor personale unor persoane necunoscute. Noul proiect de lege privind reforma în Sănătate este în lucru. Atunci când acesta va fi finalizat, iar sistemul de asigurări de sănătate private conturat, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îl vor pune în dezbatere publică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: Ministerul_Sanatatii, reforma sanatatii, agenti, Ritli Ladislau, CNASComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image