2017-01-21 23:44

SOCIAL


FMI cere majorarea veniturilor Metrorex

 |  18:03
FMI cere majorarea veniturilor Metrorex

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a solicitat Guvernului ca, până la sfârşitul lunii iunie, să adapteze programul de funcţionare a Metrorex „la cerinţele pieţei” şi să majoreze veniturile companiei prin punerea în circulaţie, începând cu anului viitor, a 16 noi garnituri de tren.

Metrorex se află pe lista companiilor de stat monitorizate de FMI şi ale căror pierderi trebuie incluse în deficitul bugetar. Un studiu elaborat la sfârşitul anului trecut de Banca Mondială indica faptul că un sfert dintre cele 154 de companii de stat monitorizate au acumulat pierderi care ajung şi la sute de mii lei/angajat, în această categorie fiind inclusă şi Metrorex, cu pierderi de 14.000 de lei/angajat. Pentru acest an, Metrorex speră la un nivel egal de venituri şi cheltuieli, după ce anul trecut a bugetat o pierdere de peste 50 milioane de lei. Datoriile companiei însumau la finele anul trecut 156,7 milioane de lei. Metrorex urmează să aplice „cu mai mare stricteţe” programul prin care adaptează graficul de succedare a trenurilor la numărul de călători, pentru a reduce costurile, a declarat pentru Mediafax directorul general al companiei, Gheorghe Udrişte. „Noi aplicăm acest program şi în prezent, dar îl vom aplica cu o mai mare stricteţe. Vor scădea toate costurile – cele de manoperă, cu salariile şi energia”, a afirmat Udrişte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NEICANIMENI
14 Feb 2012

De mici, atunci cand eram nemultumiti de ceva sau ne simteam nedreptatiti de cei mari, ne ziceam: Nu ma fac eu mare? acum, datorita unor neispraviti care ne-au vandut tara bucata cu bucata, noul nostru tatuc si mamuca, FMI, ne invata si cum sa ne gospodarim in toate cele. A ajuns pana si la metrou. Din punct de vedere economic si utilitar metroul este performant. A nu se uita ca sunt facilitati pentru populatie care, peste tot in lume, sunt subventionate de la buget. In aceasta categorie intra si transportul in comun, care ar trebui sa ramana monopol de stat. Insa, nu poti sa ai performanta cu bugete mici, fara specialisti. La metrou salariile nu sunt mari, sunt aproape decente. Programul de circulatie este satisfacator, poate ar trebui sa fie trenurile un pic mai dese, programul de circulatie marit la 24 de ore din 24. Uitativa la CFR. S-a dus de rapa exact ca Flota Romaniei. O astfel de Companie cum este CFR-ul, are o importanta strategica, Metroul la fel. Nu lasati toti DUSMANII ROMANIEI ca FMI-ul sa ne puna conditii, sa ne spuna, ce, cand si cum sa ne organizam. Peste tot unde clica Basescu si-a bagat nasul, s-a prabusit. Datorita incompetentei? Nu! datorita dorintei de inavutire cu orice pret au devenit slugile Mafiei internationale care a pus ochii pe Romania. De ce? Deoarece Romania are o pozitie geostrategica ideala si un Subsol plin de Bogatii. Credeti ca acesti Basesti, Videni sau alti smecheri vor profita si in viitor? Credeti ca tigani de-alde Bercea Mondialu si ai lor vor ajunge in varf? Nu! Dupa ce isi vor duce la indeplinire - sa le zicem asa - sarcinile asumate, vor fi scosi din carti. Toti. Acum 50-60 de ani, in scoli se invata ca datorita conditiilor naturale, Romania poate hrani 60 milioane de locuitori, acum si 19 sunt prea multi. daca o tinem tot asa, Romania va ajunge un sat de vacanta mondial, unde vor veni bogatii lumii, perversi si perfizi, sa se distreze. Noi, mai bine zis urmasii nostrii, ne vom topi in marea masa de servitori necunoscuti, fara identitate ai marilor stapanitori. ROMANILOR! DESTEPTATI - VA! Nu mai credeti toate prostiile.

Adauga un comentariu

Random image