2019-02-17 02:13


Focar de gripă AVIARĂ confirmat în INIMA țării. Vezi în ce JUDEȚ s-a declanșat alerta

 |  17:45
Focar de gripă AVIARĂ confirmat în INIMA țării. Vezi în ce JUDEȚ s-a declanșat alerta

Focarul de gripă aviară din comuna prahoveană Tomşani, sat Loloiasca, a fost confirmat, miercuri, de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, iar autorităţile au dispus măsuri pentru a împieda răspândirea virusului, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinară Prahova, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat, miercuri, focarul de gripă aviară din comuna Tomşani, tulpina H5N8, pe proba de organe recoltate de la o gâscă domestică.

"În data de 10.01.2017 au fost ucise toate păsările din focarul de influenţă aviară, respectiv 15 păsări domestice (1 găină, 12 raţe, 2 gâste) şi 20 păsări sălbatice (vânat) de crescătorie, acestea fiind dirijate către o unitate de incinerare autorizată sanitar veterinar. Boala a fost declarată oficial la Primăria localităţii Tomşani”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de DSV Prahova.

Zona de protecţie a fost stabilită la trei kilometri în jurul focarului. Totodată, specialiştii vor efectua inspecţii în zona de protecţie şi zona de supraveghere, păsările din localitate urmând să fie ţinute închise în adăposturi.

La începutul săptămânii, zeci de păsări au fost sacrificate din cauza suspiciunii de gripă aviară în Prahova, într-o gospodărie care aparţine unui primar, după ce analizele de laborator au ieşit pozitive.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-25

TAGURI: focar gripa aviara confirmat prahova, comuna tomsani sat loloiasca
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...