2019-02-19 17:05


Focar de viroze respiratorii în Bucureşti. Sute de copii consultaţi zilnic la spitalul Marie Curie

 |  12:18
Focar de viroze respiratorii în Bucureşti. Sute de copii consultaţi zilnic la spitalul Marie Curie
Florentin Dincă

Ultimele zile au fost un calvar pentru părinţii de copii mici din Bucureşti şi nu numai. În loc să petreacă alături de odraslele lor de Sărbători, aceştia s-au prezentat de urgenţă la camera de gardă a Spitalului Marie Curie. Motivul? Copiii lor sunt răciţi cobză, după ce Capitala a fost cuprinsă de un adevărat focar de viroze respiratorii.

250 de copii au fost consultaţi zilnic. Şi asta doar în ultima săptămână la Marie Curie, aproape toţi cu infecţii respiratorii, iar unii chiar au fost internaţi. Ceea ce este grav ete situaţia nu pare să se îmbunătăţească. În ultimele zile s-au înmulţit cazurile de gripă, iar medicii spun că se aşteaptă la un nou val de infecţii respiratorii în această săptămână. 

"Copilul bolnav trebuie scos din colectivitate. Va trebui să primească antitermice dacă face febră şi ar fi util consultul la medicul de familie", precizează medicii. 

Nici adulţii sau vârstnicii nu sunt mai feriţi de virusul gripal. La Institutul Matei Balş din Capitală s-au prezentat, la camera de gardă în ultima săptămână peste 40 de persoane în fiecare zi, numai cu infecţii respiratorii. La un sfert dintre pacienţi, a fost confirmat diagnosticul de gripă sezonieră. 

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, de la începutul sezonului au fost înregistrate aproape 64.000 de cazuri de infecţii respiratorii. Noutatea sunt focarele periodice de viroze, acum cea mai afectată zonă fiind Capitala. Co form antean3.ro, de la începutul sezonului şi până în prezent au fost vaccinate aproape 455.000 de persoane.

Foto: mamadeprofesie.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-02

TAGURI: gripa, viroza respiratorie, copii, bucuresti, marie curie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...