2017-01-17 21:34

SOCIAL


Focare de gripă în cinci judeţe

 |  14:29
Focare de gripă în cinci judeţe

Ministerul Sănătăţii a constatat o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale în judeţele Iaşi, Suceava, Galaţi, Vaslui şi Neamţ.

Prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii, a declarat că acele mici focare au fost determinate de o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2 şi o creştere a numărului de cazuri în Rusia, Albania, la graniţa de est a ţării. “Virusul nu e mai agresiv, ci are o activitate mai intensă. AH3N2 este un virus obişnuit sezonier, o componentă a sa se găseşte în vaccin”, a precizat prof. Molnar Geza. El le-a cerut persoanelor care au probleme cardiace, pulmonare, diabeticilor, gravidelor să se ferească de aglomeraţii, să respecte regulile de igienă pentru a nu apărea complicaţii.

Creştere cu 16%

De la începutul supravegherii virusurilor gripale, din săptămâna 40 a anului trecut şi până în prezent, au fost confirmate, în total, 63 de virusuri gripale AH3N2, activitatea gripală fiind de intensitate medie, cu focar local în judeţul Iaşi şi cu cazuri sporadice în alte 15 judeţe. În ultima săptămână, s-a constatat şi o creştere a infecţiilor respiratorii acute cu 16,8% faţă de săptămâna anterioară, fără a fi depăşite valorile medii ale anilor trecuţi.

Sfaturi

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor. Măsurile de igienă personală precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi, în special, prin gripă. Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă - este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-05

TAGURI: gripa, focar, intensificare, sfaturi, minister, populatie, reguli, igienaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image