2017-01-23 10:36


Formula acordării ajutoarelor de încălzire va fi stabilită de către Guvern în luna august

 |  18:01

Primul-ministruEmil Boc a anunţat miercuri că Executivul va adopta în ultima şedinţă dinaugust pachetul de acte normative ce vor stabili condiţiile de acordare a ajutoarelorla încălzire, fiind preconizată scoaterea din program a unor categorii debeneficiari şi mărirea cuantumului pentru altele.

Premierul aprecizat că va fi schimbată modalitatea de acordare a subvenţiei la încălzire,astfel încât persoanele juridice sau persoanele fizice cu venituri mari să numai fie printre beneficiari, urmând ca banii astfel economisiţi să fiedirecţionaţi către majorarea ajutoarelor pentru familiile cu venituri mici.Urmează ca nivelul exact al cuantumului să fie elaborat în această vară decătre Ministerul Muncii.

"Cei curesurse materiale mari sau firme care beneficiază de subvenţia de la stat nuvor mai beneficia de susţinerea care o au astăzi. În schimb, persoanele celemai vulnerabile sau cu venituri mai mici în societate vor avea un plus deajutor pentru plata facturii la energia termică pe durata sezonului rece",a explicat Boc. Pachetul de acte normative necesare implementării acesteischimbăriva fi elaborat de către ministerele de interne, muncii şi finanţelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image