2019-01-23 18:46


Foştii militari vor ca Oprea şi Igaş să răspundă penal pentru ciuntirea pensiilor

 |  17:48
Foştii militari vor ca Oprea şi Igaş să răspundă penal pentru ciuntirea pensiilor

Ministrulapărării, Gabriel Oprea, şi cel al internelor, Traian Igaş, trebuie să răspundăpenal pentru că au ignorat hotărârile judecătoreşti, susţin reprezentanţiifoştilor angajaţi din armată. Conducerea Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate avertizează că recalcularea pensiilor este ilegală. Dacă nu îşivor câştiga drepturile în ţară, sindicaliştii se vor adresa tribunaleloreuropene.

Peste 66.400 de pensii ale militarilor,poliţiştilor şi funcţionarilor cu statut special din Administraţiapenitenciarelor au fost recalculate, aceştia primind din ianuarie 2011veniturile recalculate, a anunţat, marţi, Ministerul Administraţiei şiInternelor (MAI). Totuşi, măsura nu este valabilă pentru toate fostele cadre.Pentru pensionarii MAI care au obţinut hotărâri ale instanţelor de judecatăreferitoare la suspendarea sau anularea HG 735/2010, procesul de recalculares-a efectuat în conformitate cu prevederile Legii 119/2010 şi ale Legii 19/2000privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, urmândca, după soluţionarea aspectelor juridice legate de incidenţa exclusivă ahotarârii de Guvern menţionate în procesul de recalculare, să fie dispusemăsuri de regularizare a pensiilor astfel recalculate, începând cu 1 ianuarie2011.

Reprezentanţii foştilor angajaţi din armatăsusţin însă că hotărârile judecătoreşti anulează HG 735 în totalitate, nu doarpentru câteva cazuri, cum susţine MAI. “Hotărârilesunt valabile pentru toţi. HG 735 nu este o lege. Noi am atacat această decizieîn instanţă şi am câştigat. Ceea ce a anunţat MAI este o aberaţie. Vineri, larecursul de la Înalta Curte de Justiţie se vor lămuri despre ce este vorba. Noiam deschis procese la mai multe tribunale:la Braşov, la Cluj... Ştiam că Tribunalul Bucureşti nu ne va da câştig decauză. Nu puteau să recalculeze pensiile şi au încercat să ne păcălească să ofacem singuri. Doamna general Maria Lupu (şeful Direcţieifinanciar-contabile din Ministerul Apărării Naţionale) spunea că a fostîntrebat Guvernul. Guvernul nu este judecător. În România nu funcţioneazăsepararea puterilor în stat. Atât domnul Oprea, cât şi domnul Igaş au greşit.Ei trebuiau să pună în aplicare o hotărâre judecătorească. Nu s-a întâmplatacest lucru şi trebuie să răspundă penal”, ne-a declarat preşedinteleSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – în Rezervă şi în Retragere(SCMD), Mircea Dogaru.

Pensionariiîşi pot lua adio de la bani

Conducerea SCMD îi acuză pe reprezentanţii Guvernuluică au înşelat zeci de mii de pensionari. “Pensiilese calculează foarte greu. Singurul criteriu de care se ţine cont în stabilireanivelului pensiilor este salariul mediu pe economie. Au încercat să păcăleascăpensionarii. Doamna Lupu a întrebat lupii dacă vor să mielească oaia. Am făcut deja demersurilepentru a ne adresa tribunalelor europene. La noi nu mai există lege. În modnormal, după anularea HG 735, pensionarii ar trebui să-şi reprimească banii. ÎnRomânia nu se va întâmpla acest lucru. Au găsit o lege prin care banii pe careţi i-au luat nu-i mai poţi recupera. Noua lege ne înlătură statutul de militar”, ne-a mai explicatpreşedintele SCMD.

Procesul de recalculare a pensiilor militarede stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici custatut special din sistemul Administraţiei penitenciarelor a fost încheiat,66.450 de pensionari urmând să primească, în luna ianuarie, pensii recalculate,se arată într-un comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Termenul de recalculare afost stabilit pe o perioadă de cinci luni de la data intrării în vigoare aHotarârii Guvernului nr. 735/2010, iar din 1 ianuarie 2011 vor fi puse în platăpensiile recalculate. "Având în vedere că pentru operaţiunile de stabilireşi plată a pensiilor pentru luna ianuarie 2011 erau necesare peste 30 de zile,după data de 22 noiembrie a început procesul de recalculare efectivă apensiilor aflate în plată la Casa de Pensii a MAI pentru cele 856 de solicităriscrise depuse până la această dată, pentru cele 113 dosare noi de pensionare,repunere şi suspendare, precum şi pentru 65.481 de beneficiari pentru carepensiile s-au recalculat potrivit art. 5 alin. (4) din Legea nr.119/2010", informează ministerul de resort.

MAI precizează că în procesul de recalcularea fost adaptată aplicaţia informatică preluată de la Casa Naţională de Pensiişi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, au fost introduse datele în aplicaţiainformatică de recalculare a pensiilor, s-a făcut calculul efectiv al pensiilorprin stabilirea punctajului mediu anual şi s-a verificat modul de introducere adatelor şi calculul efectiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DERESCU
05 Ian 2011

Nici n-au luat oamenii pensiile si s-a ajuns la un asemenea scandal ca nimeni nu mai intelege nimic. Poate era nevoie de putin mai multa rabdare.
ANDREI77
05 Ian 2011

Pensiile pe luna ianuarie nu au fost inca platite. De unde atata tevatura deja? Eu unul nu cred asa ceva. Astept cu interes ziua de pensie dar sincer nu cred o iota din acest articol menit parca sa instige. Cat despre Dogaru . . . ar fi multe lucruri de spus . . . si cam nimic de bine!
CRISTACHE
05 Ian 2011

Hai sa fim seriosi! Exagerari si panica in randul pensionarilor. Ce fel de articol este acesta? Exista macar un pensionar militar care sa fi acuzat o retinere cat de mica din pensie? Nu este posibil pentru ca nu s-au ridicat inca pensiile pe luna ianuarie. Rabdare oameni buni si nu faceti jocul instigatorilor! Eu unul am incredere ca totul va fi bine.
CARCIUMARU
05 Ian 2011

Ministrului Oprea chiar ii pasa de militari, pensionari militari ?i veterani de r?zboi care au slujit aceasta tara cu responsabilitate si onoare. Uitati-va numai la ordinele pe care le-a semnat in ultima vreme referitor la soldele cadrelor militare.
CLAUS
06 Ian 2011

Auzita la un pensionar militar. Cica cei care au iesit la pensie la limita de varsta vor VOR AVEA PENSIILE MAI MARI, iar cei care au iesit anticipat vor pierde ceva. Mai este o saptamana (pana la prima pensie pe 2011)si vom vedea daca e asa. Pana atunci, fara acuzatii.
BRIZA
06 Ian 2011

mai sa fie, 969 pensi recalculate pe luna, cand le va venii randul la celelalte, in cat timp se face recalcularea recalcularii? in conditiile care o mare parte din pensii de la 01.01.2011 sunt cu aproape 50% mai mici....Vai mama noastra cu respectarea legilor in statul de drept..... NU va faceti grija, domnilor stati linistiti, vine si randul vostru.
BRIZA
06 Ian 2011

Pentru Carciumaru se pare ca nu sti dar mai citeste ca de la 01.01.2011 dispare de fapt calitatea de militar si de pensionar militar, ca invaliditatea produsa in timpul luptei pe campurile de hai hui, se va trata ca si un accident de munca la fabrica de langa casa, nu mai vorbesc de ce vor primi urmasii celor jerfiti pe pamanturile altora.
PANI HACITIN
20 Mar 2011

Daca nu-ti convine ce pensii au militarii de ce nu-ti dai numele intreg. Nu ai curaj. Stii cine nu are curaj? Lasul...... Portile Liceelor Militare si ale Scolilor Militare au fost deschise pentru toti. De ce nu te-ai dus si tu ca sa ai pensia mare? dar stii tu de ce nu te-ai dus sa dai examen ? Pentru ca nu te ducea capul ,adica erai prost, Nu ti-a placut cartea. Cand am dat eu examen la Liceul Militar erau 900 de candidati si au intrat numai 150. De ce nu ai venit si tu sa dai examen.???? ti-a placut sa stai langa fusta mamii, nu sa devii barbat. Or fi si din aceia care zici tu ca beau pe la popote ,dar ca sa ajungi sa bei la popota ,habar nu ai tu prin cate treci. Stii si tu ce inseamna sa faci 9 ani de Scoala militara adica sa fi 9 ani soldat si sa trebuiasca sa mai si inveti ca altfel te dadeau afara si mai si plateai scolarizarea????. dar tu asta nu o stii pentru ca nu ai de unde., stii tu oare ce insemna sa ai familia la Constanta si tu sa lucrezi la CUCA MACAII si sa poti veni acasa cel mult odata la 2 luni. Tare ti-as dori si tie sa treci prin astea si dupa aceea sa bei cu mine la popota asa cum te lauzi ca le stii tu pe toate. Pun pariu cu tine pe toata pensia mea intr-un an ca nu stii sa calculezi macar un radical ...este? PUNE MANA PE CARTE INVIDIOSULE STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA....AMARA....
PANI HACITIN
20 Mar 2011

Daca nu-ti convine ce pensii au militarii de ce nu-ti dai numele intreg. Nu ai curaj. Stii cine nu are curaj? Lasul...... Portile Liceelor Militare si ale Scolilor Militare au fost deschise pentru toti. De ce nu te-ai dus si tu ca sa ai pensia mare? dar stii tu de ce nu te-ai dus sa dai examen ? Pentru ca nu te ducea capul ,adica erai prost, Nu ti-a placut cartea. Cand am dat eu examen la Liceul Militar erau 900 de candidati si au intrat numai 150. De ce nu ai venit si tu sa dai examen.???? ti-a placut sa stai langa fusta mamii, nu sa devii barbat. Or fi si din aceia care zici tu ca beau pe la popote ,dar ca sa ajungi sa bei la popota ,habar nu ai tu prin cate treci. Stii si tu ce inseamna sa faci 9 ani de Scoala militara adica sa fi 9 ani soldat si sa trebuiasca sa mai si inveti ca altfel te dadeau afara si mai si plateai scolarizarea????. dar tu asta nu o stii pentru ca nu ai de unde., stii tu oare ce insemna sa ai familia la Constanta si tu sa lucrezi la CUCA MACAII si sa poti veni acasa cel mult odata la 2 luni. Tare ti-as dori si tie sa treci prin astea si dupa aceea sa bei cu mine la popota asa cum te lauzi ca le stii tu pe toate. Pun pariu cu tine pe toata pensia mea intr-un an ca nu stii sa calculezi macar un radical ...este? PUNE MANA PE CARTE INVIDIOSULE STUPIDITATEA SI INVIDIA NE FAC VIATA AMARA....AMARA.... Cineva spunea ca armata romana nu a mai luptat din al doilea razboi mondial. Asa e, dar l-as intreba unde a luptat armata Germaniei, Frantei, Spaniei, Angliei, Ungariei, etc?! Cand armata lucra pe santiere, in mina, etc., alaturi de civili, militarul isi primea doar solda, pe cand civilul primea tot felul de sporuri si castigul lui era mai mare. Cei mai multi civili dormeau in patul lor de acasa, pe cand militarul in baraca. Altcineva spunea ca a fost militar ( in termen) la inundatii, dar nici un general nu a pus mana pe lopata! L-as intreba: directorul de la firma unde a lucrat, punea mana pe tarnacop?! Stimati civili, de ce nu comparati salariile si pensiile voastre cu cele ale politicienilor, ale directorilor din diferite companii?! De ce nu le comparati cu sumele trecute de ei in declaratiile de avere?! Ar trebui sa stiti, daca tot comentati, ca sunt doar 2 pensii militare care depasesc 5000 lei., dar le au fosti sefi de stat major general. Pensiile militare pleaca de la ei in jos, in functie de importanta locului de munca. Premierul a bagat in aceiasi oala militarii cu magistratii ca sa nu mai inteleaga nimeni, nimic si in final, acele „pensii nesimtite” se platesc si se vor plati in continuare. Acolo sunt pensiile de 80-150 milioane lei vechi VA MULTUMESC ... STUPIDITATEA SI INVIDIA DAU GUST AMAR VIETII......
Random imageUltimele stiri

loading...