2017-01-17 11:38

SOCIAL


Fostul secretar de stat, Cătălin Baba, nu ar spune nu unei reveniri în Ministerul Educaţiei: “M-am ocupat direct de Legea educaţiei şi de reforma în învăţământul superior”

 |  16:43
Fostul secretar de stat, Cătălin Baba, nu ar spune nu unei reveniri în Ministerul Educaţiei: “M-am ocupat direct de Legea educaţiei şi de reforma în învăţământul superior”

Consilierul premierului Emil Boc, Cătălin Baba, nu ar spune nu uneireveniri în Ministerul Educaţiei. Fostul secretar de stat pe învăţământsuperior susţine că a avut o colaborare bună cu ministerul de resort,contribuind la elaborarea Legii educaţieiNaţionale.

Cătălin Baba susţine că nu au existat discuţiireferitoare la un eventual transfer al său la ministerul condus de DanielFuneriu. “Deocamdată este o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, caremodifică structura aparatului de lucru a primului-ministru. Un post de secretarde stat se transferă la Ministerul Educaţiei. Dacă acel post o să-l ocup eu...Aceasta este o altă discuţie, pentru că precizarea trebuie făcută nominal şipublicată în Monitorul Oficial.

Nu s-a discutat această problemă. Discuţiile se poartădupă ce o să apară şi în Monitorul Oficial. Deocamdată, nu a trecut prin Guverno astfel de decizie”, ne-a declarat CătălinBaba. Acesta admite însă că nu s-ar împotrivi unei reveniri la Ministerul Educaţiei.“Am mai fost înMinisterul Educaţiei. M-am ocupat direct de Legea educaţiei, de reforma înînvăţământul superior, aceasta este o altă discuţie. Dar, până când nu va fipublicată o decizie în Monitorul Oficial, nu pot să comentez. Am avut ocolaborare bună cu Ministerul Educaţiei şi colaborez în continuare. În calitateamea de consilier al primului-ministru, printre ministerele de care mă ocup esteşi cel al Educaţiei. Nu se crează nici un post nou şi nu se reface nici un postvechi. Acum, cine va ocupa acest post transferat la Ministerul Educaţiei de laCabinetul primului-ministru depinde de decizia premierului”, ne-a mai spus Baba.

Surseguvernamentale au declarat însă pentru Mediafax că postul de secretar de stat transferat de la aparatulde lucru al premierului la ministerul lui Funeriu, pentru coordonarea moduluide aplicare a Legii educaţiei, va fi ocupat de către Cătălin Baba.Baba a lucrat în 2009 ca şef alCancelariei premierului şi ulterior, după desfiinţarea Cancelariei, ca şiconsilier de stat al premierului. În octombrie 2009, Baba a fost numit secretarde stat la Ministerul Educaţiei, pentru ca ulterior să revină, cu aceeaşifuncţie, în aparatul de lucru al primului-ministru. Până să ocupe un post înGuvern, Cătălin Baba a fost decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice,Administrative şi Comunicare din Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca.

Guvernula decis, în şedinţa de joi, să transfere un post de secretar de stat de laaparatul de lucru al premierului în structura Ministerului Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului, persoana care va ocupa postul urmând sălucreze "îndeaproape" cu ministrul de resort, inclusiv pentruaplicarea Legii educaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image