2018-10-19 02:25


Frânarii parcărilor. Bunele intenţii devin bătaia de joc a Prefectului Capitalei

 |  21:01
Frânarii parcărilor. Bunele intenţii devin bătaia de joc a Prefectului Capitalei
P24

Consilierul general PSD Ramiro Angelescu a schimbat tactica pentru a forţa Executivul Primăriei Capitalei să-şi facă treaba. El a iniţiat luna trecută o hotărâre de intenţie a aleşilor locali de construire a unei parcări în sectorul 6 al Capitalei. Deşi hotărârea a fost votată în unanimitate, secretarul general al Primăriei, Tudor Toma, a refuzat să o semneze. Neobişnuit cu asemenea hotărâri de „intenţie”, prefectul Capitalei s-a plasat de partea secretarului general, deşi ar fi putut să anuleze în instanţă hotărârea.

Construirea de parcări în Capitală a devenit o problemă vitală pentru bucureşteni. Pe de o parte şoferii nu-şi ţin maşinile în siguranţă, pe de altă parte, pietonii nu mai au trotuoare libere. În ultimii trei ani, consilierul PSD Ramiro Angelescu a prezentat Primăriei Capitalei 7 adrese prin care a arătat unde s-ar putea construi parcări supraetajate pentru rezidenţii din fiecare zonă. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic. Ultimul exemplu este Hotărârea din şedinţa extraordinară din 10 decembrie 2015, când a propus realizarea unei parcări de reşedinţă, publică, multietajată supraterană, în zona Militari, Str. Odgonului în spatele blocului nr. 132. “Prin realizarea unei parcări multietajate se poate mări capacitatea actualei parcări ad-hoc neamenajate, aflată la sol şi se poate descongestiona circulaţia din zonă. Prin eliberarea spaţiilor de la marginea străzii, ocupate în prezent de autovehiculele parcate spontan pe trotuare sau lângă trotuare, care îngreunează circulaţia, se va fluidiza traficul în zonă. Totodată, cetăţenii vor putea beneficia de un spaţiu civilizat de parcare pentru autoturisme, evitând parcarea acestora direct pe sol în toate condiţiile meteorologice”, se spune în expunerea de motive. Parcarea supraterană ar urma să aibă 300 de locuri parcare, pe 4 niveluri de parcare, pe o suprafaţă desfăşurată de 6.160 mp plus terasă circulabilă (parcare) 2.090 mp. “Studiul de fezabilitate a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 213 din 30/06/2009. Finanţarea investiţiei se va face din fondurile bugetului Municipiului Bucureşti”, se precizează în motivarea hotărârii.

Potrivit cutumei, hotărârile de Consiliu General vin la aprobare cu toate aprobările şi avizele necesare. De această dată, a fost vorba despre o decizie “de intenţie” . “Prin proiectul pe care îl supun dezbaterii nu se aprobă realizarea efectivă a parcării. Se solicită Executivului să realizeze toată documentaţia (situaţia juridică a terenului, documentaţie PUD pentru sistematizarea circulaţiilor, obţinerea avizelor de la utilitarişti, care să confirme că nu sunt reţele de energie, apă, canalizare, telefonie, etc. pe amplasament)”, a declarat Ramiro Angelescu la prezentarea iniţiativei. De asemenea, în hotărârea supusă aprobării se spune că Executivul trebuie să realizeze dosarul într-un termen de maxim 4 luni de la avizul “de intenţie” dat de CGMB. Tocmai acest lucru a creat panică şi şi nervozitate.

Primele contre

Iniţiativa a fost votată de toţi consilierii generali prezenţi în sală. Încă din timul şedinţei, secretarul general al Primăriei Capitalei Tudor Toma a spus că nu înţelege ce vrea Ramiro Angelescu promovând această hotărâre. Toate explicaţiile au fost inutile, iar discuţiile au încetat. Chiar de a doua zi, Tudor Toma a emis o “opinie motivată”, în care justifică refuzul său de a contrasemna hotărârea care obligă municipalitatea să facă demersurile necesare pentru întocmirea documentaţiilor. Mai întâi i s-a reproşat iniţiatorului lipsa “documentaţiei tehnico-economice a obiectivului de investiţii”, apoi, documentul din care să rezulte cine administrează terenul şi, în cele din urmă, “limbajul şi stilul juridic specific normative, concis, sobru, clar şi précis, care să excludă orice echivoc, cu respectarea strict a regulilor gramaticale şi de ortografie”, conform art.36 alin (1) din Legea nr. 24 din 2000. Într-o Notă adresată Consiliului General din 29 decembrie 2015, Tudor Toma atrăgea atenţia aleşilor locali că trebuie să “reanalizeze” hotărârea astfel încât “procedura aprobării şi tehnica elaborării şi redactării să fie respectate întocmai”. În caz contrar, actul va fi anulat şi considerat nelegal, preciza secretarul general. Chiar în aceeaşi zi, la Cabinetul secretarului general a fost întregistrată şi informarea Prefectului Capitalei care invoca  argumentele lui Tudor Toma.

Fondul şi forma

Pe lângă motivaţiile secretarului general al Primăriei Capitalei, prefectul Nicolae Paul Petrovan a invocat faptul că într-o şedinţă extraordinară nu se poate propune o suplimentare a ordinii de zi. În opinia sa, o asemenea iniţiativă se poate face numai în şedinţă ordinară, pentru că nu este o problemă urgentă. În caz contrar, consilierul trebuia să facă dovada urgenţei sociale care nu putea fi amânată până la şedinţa următoare. De asemenea, i se reproşa consilierului faptul că nu a prezentat situaţia terenului. Toate reproşurile aduse de prefect făceau în fond obiectul muncii funcţionarilor din Primăria Capitalei.

Executivul poate fi sancţionat

Frânarii parcărilor. Bunele intenţii devin bătaia de joc a Prefectului Capitalei
zoom
“Este un proiect la care lucrez de la începutul anului 2014 şi sper ca până la sfârşitul mandatului de consilier general să fie declanşate toate procedurile pentru realizarea acestui obiectiv. În zona respectivă, maşinile sunt parcate haotic şi este necesară sistematizarea parcării. Curios este că în 2009 au fost aprobaţi de CGMB indicatorii tehnico-economici şi proiecte tip pentru parcări supraetajate de 130, 300 şi 500 locuri, însă până în prezent nu s-a realizat nici o astfel de parcare. Aşadar, ar fi primul proiect de acest fel care, odată realizat, ar putea fi considerat proiect pilot şi extins la nivelul fiecărui sector. Din 2013 am solicitat Primăriei Capitalei situaţia terenului. Nu au făcut nimic, au aruncat solicitarea în sertare. Pentru ei este o noutate acest tip de hotărâri, dar nu se mai poate. De vreo trei ani solicit tot felul de situaţii. Este al şaptelea teren identificat de mine în care putem face o parcare. Până acun nu au făcut nimic. Acum am vrut să-i responsabilizez, această hotărâre exprimă dorinţa consilierilor generali. Aceste Note sunt o demonstraţie a autismului personalului din Primăria Capitalei. Vrem să fie un proiect pilot, să vedem gradul de mulţumire al oamenilor, care vor plăti 98 lei pe an pentru locul de parcare. Legea 215 permite iniţiative şi în şedinţe extraordinare. Nu le convine, pentru că hotărârea produce efecte dacă după 4 luni nu au dat curs documentelor şi pot fi sancţionaţi cei care nu s-au conformat deciziei CGMB”, a declarat pentru PUTEREA Ramiro Angelescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-27

Documente:


TAGURI: ramiro angelescu, parcare, prefect, intentie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DENISA
28 Ian 2016

De ce nu spuneti si de cardasia acestui individ cu Ancuta Comanici cunoscuta in tot ministerul sanatatii ca una dintre cele mai mari hahalere, care umbla numai dupa combinatii si spagi, sau despre vizitele ei pe la DNA . Cine este aceasta doamna ? este colega de partid a acestui individ.
MARIUS B
28 Ian 2016

PSD este un partid de mafioti. Asta este un mascarici din consiliul general care sper sa il vedem cat mai repede la DNA.
VASILE
28 Ian 2016

Cine nu il cunoaste pe conbinagiul de Ramiro de la capitala ?
ANCA
28 Ian 2016

Asta meritam daca am votat cu PSDul
UN CETATEAN DIN PRIMARIE
28 Ian 2016

Asta este un golan arogant care se crede mare consilier general este pus numai pe ciupeala
UN FUNCTIONAR DIN PRIMARIE
28 Ian 2016

il stiu si eu pe acest arogant este vai de mama lui, plin de aere fara nici o baza ... un PSDis de doi lei.
MIHAI
28 Ian 2016

Denisa intamplator o stiu si eu pe colega acestui Ramiro Angelescu, ai mare dreptate. Cine nu a auzit de aceasta Ancuta Comanici de la PSD si de toate porcariile facute de aceasta ???
UN MEDIC
28 Ian 2016

votati PSD fratilor si nu va mirati de ce o duceti rau
ASOCIATIA DE LOCATARI
28 Ian 2016

In sfarsit cineva care se ocupa si de parcarile din Bucuresti !
Random imageUltimele stiri


loading...