2019-02-21 08:29


Frica păzește oile. Pompierii bănățeni acționează PROACTIV la stânele din Timiș

 |  12:03
Frica păzește oile. Pompierii bănățeni acționează PROACTIV la stânele din Timiș

Paza incendiilor, faza pe stâne. Ciobanii de la 121 de stâne din județul Timiș au fost vizitați de pompierii de la ISU Banat, care au verificat condițiile de siguranță din adăposturile pentru oameni și animale.

„Ciobanii de la stâne reprezintă o categorie de persoane mai expuse frigului și pericolului de incendiu în această perioadă. În cadrul acțiunilor s-a urmărit dacă sistemele de încălzire a spațiilor/ adăposturilor sunt exploatate în condiții care nu creează risc de incendiu și în același timp li s-au reamintit măsurile necesare pentru a evita riscul de hipotermie'”, arată un comunicat de presă al ISU Banat, citat de AGERPRES.

Pompierii le-au recomandat ciobanilor să evite hipotermia prin retragerea în spații închise pe timp de ger. „În caz contrar, ei trebuie să se echipeze corespunzător, respectiv să-și acopere extremitățile, adică urechile, nasul, degetele de la mâini și picioarele, deoarece acestea sunt locurile prin care se pierde căldura și riscă degerături; să evite băuturile alcoolice, să se hidrateze, să consume fructe și legume și să se informeze în legătură cu evoluția vremii”, menționează comunicatul.

ISU Banat precizează că datorită implicării proactive a autorităților până în momentul de față în județul Timiș nu s-au înregistrat decese datorită hipotermiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-12

TAGURI: isu banat stane ciobani timis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...