2018-12-12 09:59


Front comun împotriva construcţiilor ilegale: “Opriţi lucrările!”, cer oamenii din Prelungirea Ghencea

 |  19:02
Front comun împotriva construcţiilor ilegale: “Opriţi lucrările!”, cer oamenii din Prelungirea Ghencea

Zeci de cetățeni au protestat sâmbătă în fața şantierului din Prelungirea Ghencea nr. 38 – 40, sector 6, pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă construirea unui bloc de locuințe de 10 etaje în imediata apropiere a unei benzinării dotate cu butelie GPL. Prefectul Capitalei sugerează că ar fi de preferat mutarea benzinăriei.

Cu totate că 11 asociaţii ale bucureştenilor s-au solidarizat cu Grupul Civic Prelungirea Ghencea, care a protestat sâmbătă faţă de nerespectarea normelor legale de construcţie, doar câteva zeci de cetăţeni au participat la miting. Participanții au măsurat și marcat distanța minimă legală de 40 m care ar fi trebuit să existe între butelia GPL din incinta benzinăriei și imobilul în construcție.

La protest au participat și membri din 11 grupuri de iniţiativă şi asociaţii active în comunităţile lor: Grupul de iniţiativă civică Lacul Tei, Inițiativa Favorit, Grupul de iniţiativă Floreasca, Grupul civic Salvţti Parcul Tineretului, Grupul de inițiativă civică Tudor Vladimirescu, Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, Grupul civic “Luptăm pentru Aleea Lunguleţu”, Grupul de iniţiativă civică Callatis – Drumul Taberei, Grupul civic “Salvaţi Parcul Drumul Taberei”, Asociaţia Ferdinand 83, Fundaţia Snagov. Aceștia s-au arătat solidari cu organizatorii protestului, grupul de Inițiativă Prelungirea Ghencea, având în vedere că în tot Bucureștiul există problema construcțiilor ilegale sau ridicate abuziv, sub ochii îngăduitori ai autorităților locale. De asemenea, organizatorii au fost sprijiniți de Fundația Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe.

Ei au adresat mesajul “Opriți lucrările!” prefectului Capitalei Nicolae Petrovan, șefului Inspectoratului de Stat în Construcții Nelu Stelea, șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mirel Guţă, Primarului Sectorului 6 Rareş Mănescu și dezvoltatorului imobiliar Ilie Anghel.

Cetățenii susţin căvor continua demersurile pentru oprirea lucrărilor, verificarea legalității emiterii avizului de securitate la incendiu și a autorizației de construire, precum și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea legilor privind protecția și apărarea împotrivă incendiilor.

Prefectul Capitalei a sugerat că ar fi de preferat “mutarea benzinăriei decât oprirea lucrărilor”, dar deocamdată analizează “nişte suspiciuni cu privire la grupul de interese care se află în spatele protestelor”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: constructii, ilegale, prelungirea ghencea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
16 Noi 2015

Dar sutele de blocuri ale tiganilor imobiliari , construite ilegal in cartierele Bucuresti Noi si Damaroia nu le vede nimeni ?
Random imageUltimele stiri


loading...