2018-12-19 05:59


FSLI solicită Guvernului să urgenteze decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice

 |  13:04
FSLI solicită Guvernului să urgenteze decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Guvernului să urgenteze aprobarea normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământ.

FSLI a precizat că, în urma Acordului semnat în 27 octombrie 2014 între Guvern şi federaţiile sindicale din învăţământ, prin OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 s-a consacrat "obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale de a cuprinde în bugetul local sumele destinate decontării cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, din unităţile de învăţământ special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, care nu dispun de locuinţă în localitatea unde au postul".

OUG mai prevede că finanţarea acestor cheltuieli se va face "din veniturile proprii ale bugetelor locale şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale".

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi exprimă, pe această cale, convingerea că adoptarea hotărârii de guvern de aprobare a normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, în forma discutată de MECS şi MDRAP cu reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar, va conduce la înlăturarea dificultăţilor de decontare a cheltuielilor de navetă, cu care se confruntă personalul didactic şi didactic auxiliar care face naveta la şi de la locul de muncă", a precizat FSLI, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, dreptul personalului didactic de a beneficia de decontarea cheltuielilor pe mijloacele de transport în comun, de către administraţia locală, a fost reglementat încă din anul 1997, prin articolul 104 alineatul 3 din Legea 128 privind Statutul personalului didactic, potrivit căruia.

"Este adevărat că problemele cele mai mari în ceea ce priveşte decontarea navetei au apărut după intrarea în vigoare a Legii nr.1/2011, lege marca «PDL» adoptată prin angajarea răspunderii în Parlament. Prin Legea nr.1/2011 s-a eliminat procedura de decontare a navetei existentă în Legea nr. 128/1997, dar s-a păstrat obligativitatea decontării navetei din cheltuielile complementare asigurate din bugetele locale, reglementare care nu a fost respectată de multe consilii locale", au adăugat reprezentanţii FSLI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: fsli, solicita, guvern, urgenteaza, deconteaza, cheltuieli, naveta, cadre, didactice, personal, auxiliar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...