FSLI: Studiul aprofundat, singura şansă a celor 100.000 de elevi picaţi la Bacalureat 2013
2018-08-20 10:06


FSLI: Studiul aprofundat, singura şansă a celor 100.000 de elevi picaţi la Bacalureat 2013

 |  12:05
FSLI: Studiul aprofundat, singura şansă a celor 100.000 de elevi picaţi la Bacalureat 2013

Potrivit FSLI, studiul aprofundat este singura şansă pe care o au aproximativ 100.000 de elevi picaţi la Bacalaureat 2013 de a obţine o diplomă şi de a-şi găsi în viitorul apropiat un loc de muncă.

“Elevii trebuie să conştientizeze că, dacă copiază la un examen, comit practic un furt, iar sancţiunile pot lăsa urme adânci pentru un tânăr de 18 ani. La terminarea liceului, fiecare elev poate încerca să îşi continue studiile, sau să îşi caute un loc de muncă, însă oricum are nevoie de o diplomă. Din păcate, în majoritatea cazurilor, această diplomă nu conferă competenţele necesare pentru integrarea pe piaţa muncii”, a declarat Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

Potrivit lui Simion Hăncescu, preşedintele Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ,  scandalul de la examenul de bacalaureat 2013 ar trebui să fie o lecţie pentru elevi, părinţi şi profesori, dar şi un motiv pentru factorii cu putere de decizie din România de a lua hotărâri fundamentale pentru educaţie.

“Sunt necesare, de urgenţă, următoarele măsuri: depolitizarea învăţământului; regândirea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor; introducerea examenului de admitere în întregul învăţământ superior; adoptarea, în regim de urgenţă, a unei legi de salarizare pentru educaţie, prin care salariile să crească substanţial, şi meseria de dascăl să devină motivantă; respectarea Legii Educaţiei Naţionale, în sensul acordării, începând cu anul 2014, a minimum 6% din PIB pentru educaţie şi a minimum 1% pentru cercetare”, a adăugat Simion Hăncescu, preşedintele FSLI., potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10
Citeste si:
REZULTATE BACALAUREAT 2013. Ponta: Gaşca domnului Băsescu, care urlă pe tema BAC-ului, îmi este perfect indiferentă
REZULTATE BACALAUREAT 2013. EDU.RO a publicat primele rezultate la BAC pe judeţe şi Bucureşti
Lucrările la bacalaureat vor fi recorectate. Rezultatele, afişate luni până la ora 12.00
Bacalaureat 2013. Rezultatele finale se vor afişa luni. A doua sesiune începe pe 15-19 iulie
Bacalaureat 2013. Primele rezultate, afişate luni

TAGURI: bacalaureat, 2013, elevi, picati, studiu, aprofundat, FSLI, 100.000

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...