2017-01-24 23:22


FSLI: Salariaţii din învăţământ, cei mai săraci angajaţi din România, veniturile lor scăzând cu 28,49%

 |  16:54
FSLI: Salariaţii din învăţământ, cei mai săraci angajaţi din România, veniturile lor scăzând cu 28,49%
Salariaţii din învăţământ au devenit cei mai săraci angajaţi dinRomânia, după ce salariile din domeniu au scăzut cu 28,49% în luna martie 2011,comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, informează FederaţiaSindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), citând date oficiale.

FSLI precizează că, potrivitdatelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică, salariile dinînvăţământ au înregistrat o scădere cu 28,49% în luna martie 2011comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Prin urmare, un profesordebutant are un salariu net de 660 de lei, un profesor cu grad didactic II şi ovechime de 10 ani are un salariu de 805 lei, iar un profesor cu grad didactic Işi 25 de ani vechime are un salariu de 1.100 de lei. Aplicarea Legii desalarizare în 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar loveşte până şiîn mamele din învăţământ”, se arată într-un comunicat al FSLI remis redacţiei.

FSLI precizează că unui cadru didactic cu o vechime de nouă ani careintră în concediu pentru creşterea copilului nu i se mai consideră vechimeefectivă în învăţământ, aşa cum prevedea vechea legislaţie perioada din timpulconcediului de maternitate, şi nu mai poate beneficia de sporul de stabilitate,de 10%, pe care ar fi trebuit să îl primească la o vechime efectivă de 10 ani.

„Guvernul României a reuşit,prin toate măsurile aplicate în ultimii ani, să transforme angajaţii dinînvăţământ în cerşetori. Este inadmisibil ca un cadru didactic să fiecel mai prost plătit angajat din ţară, în condiţiile în care responsabilităţilepe care le are sunt extrem de mari. Vă întrebăm, domnilor guvernanţi, cum poateun profesor să mai impună respect în faţa elevilor şi a societăţii dacă nu arecu ce se hrăni, nu are bani de cărţi sau de haine şi nu îşi poate achitacheltuielile lunare de întreţinere? Nivelul salariilor arată, încă o dată,dispreţul guvernanţilor faţă de salariaţii din sistemul de învăţământ”, a declaratpreşedintele FSLI, Simion Hăncescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală