2017-01-18 08:07

SOCIAL


Fundaţia UTI a renovat spaţiul de joacă de la Spitalul Maria Sklodowska Curie

 |  19:42
Fundaţia UTI a renovat spaţiul de joacă de la Spitalul Maria Sklodowska Curie

De la 1 iunie, copiii spitalizaţi în Clinicade Urgenţă Maria Sklodowska Curie şi în Centrul Medical Clinic de RecuperareNeuropsihomotorie pentru Copii ”Dr. Nicolae Robănescu” se pot juca în parculaflat în incinta celor două spitale, după ce Fundaţia UTI şi FundaţiaCliniClowns România au reamenajat spaţiul de joacă.

Deschiderea oficială şi serbarea de Ziuacopilului au fost asistate atât de copii, părinţi, personal medical, reprezentanţiai celor două fundaţii cât şi de primarul general al municipiului Bucureşti,Sorin Oprescu. Reamenajarea locului de joacă a presupus igienizarea parcului,înlăturarea unor instalaţii dezafectate, recondiţionarea leagănelor şi atoboganelor, dar şi un cadou din partea celor două fundaţii - un loc specialamenajat pentru pacienţii preşcolari. „Reamenajarea parcului a fost cadoulnostru pentru cei mici. Alături de colegii mei, dar şi de voluntari, cred că amreuşit să transformăm parcul şi să-l redăm cu adevărat copiilor care au marenevoie de el. Nu trebuie să uităm că pentru aceşti copii, acest spaţiu este maimult decât un loc de joacă - aici pot evada şi se pot detaşa de atmosferauneori apăsătoare a spitalului, continuându-şi într-o anumită măsurăexerciţiile de recuperare”, a declarat Ruxandra Martin, PR&MarketingManager al Fundaţiei CliniClowns.

Pe lângă primarul general Sorin Oprescu a participat MartinSchiere, director executiv al Fundaţiei CliniClowns România şi TiberiuUrdăreanu, preşedintele Fundaţiei UTI. „Spaţiul amenajat este un loc undecopiii pot uita pentru câteva clipe de probleme de sănătate, unde pot ieşi dinatmosfera de spital, însă, în acelaşi timp, îi ajutam să se dezvolte prinintermediul jocului, să găsească energia pozitivă necesară evoluţiei cât mairapide spre însănătoşire. Ne dorim să putem îmbunăţi, pe cât posibil, viaţacopiilor spitalizaţi şi să-i ajutăm să-şi dezvolte, prin joc, creativitatea şiimaginaţia”, a declarat Tiberiu Urdăreanu, preşedinte al Fundaţiei UTI.

Petrecerea a fost completată de clovniiFundaţiei CliniClowns, care au făcut giumbuşlucuri şi s-au jucat cu copiii. Cumnici o aniversare nu este completă fără cadouri, la sfârşitul petreceriiclovnii CliniClowns au înmânat participanţilor cadourile oferite pringenerozitatea Fundaţiei UTI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
04 Iun 2011

Pentru cei ce nu stiu,Spi talul Marie Curie a fost darul pe care poporul pol onez l-a facut Romaniei,d upa cutremurul din martie 1977.A fost construit de muncitori din polonezi,c u bani si materiale polo neze.Frumos gestul Fundat iei UTI de a veni in spri jinul copiilor bolnavi;ia r Sorin Oprescu,ca medic si ca Primar General,nu p utea sa nu se implice!

Adauga un comentariu

Random image