2019-03-26 13:16


Funeriu amână din nou mărirea salariilor învăţătorilor cu 80 de lei

 |  16:11
Funeriu amână din nou mărirea salariilor învăţătorilor cu 80 de lei

Educatoarele şi învăţătorii ar putea aştepta până în 2012 ca Funeriu să le mărească salariile cu 80 de lei.

Ministerul Educaţiei amână din nou echivalarea studiilor pentru învăţători şi educatoare şi, implicit, majorarea salariilor acestora cu “fabuloasa”sumă de aproximativ 80 de lei.

Sindicaliştii din învăţământ avertizează că echivalările ar putea fi amânate până la stabilirea bugetului Ministerului Educaţiei pe 2012. “Am avut o discuţie la Minister şi ni s-a spus că în perioada următoare vor fi discutate metodologiile de aplicare a Legii educaţiei. Printre acestea se numără şi echivalarea studiilor. Echivalarea a fost amânată până în septembrie de domnul ministru. Mă tem că s-ar putea amâna până la stabilirea bugetului pe 2011. Asta ar însemna o amânare de cel puţin 4 luni”, ne-a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Conducerea Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) susţine că metodologia pentru echivalarea studiilor ar urma să fie publicată cel mai devreme pe 9 octombrie. Astfel, dascălii ar urma să primească 80 de lei în plus la salarii abia din noiembrie. “Nu trebuie echivalate studiile pentru toată lumea. Doar dascălii care îndeplinesc anumite condiţii trebuie să aibă studiile echivalate. Cei de la minister au spus că vor să rezolve problema cu metodologiile de aplicare a Legii educaţiei până pe 9 octombrie. E normal, pentru că atunci expiră actuala metodologie”, ne-aexplicat preşedintele FEN, Constantin Ciosu.

Începând cu anul viitor pentru a ocupa un post de dascăl în învăţământul primar sau preşcolar trebuie să absolvi studii superioare. După echivalarea studiilor absolvenţii de licee pedagogice, cu o anumită vechime la catedră, vor primi titulatura de profesor pentru învăţământul primar şi preşcolar. Vor mai exista şi educatoare, învăţători şi institutori, până când persoanele care ocupă aceste posturi se vor pensiona.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...