2019-01-16 19:20


Funeriu face uitat un teren de 60.000 mp al Ministerului Educaţiei

 |  17:54
Funeriu face uitat un teren de 60.000 mp al Ministerului Educaţiei

Daniel Funeriu face uitat un teren de aproximativ 60.000 de metri pătraţi,ce ar trebui să aparţină Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şiSportului (MECTS), şi un cadou de peste 10.000 de euro de la o firmăparticulară ce aparţine fostului tenisman Dinu Pescariu. Înainte ca DanielFuneriu să-şi preia mandatul, firma lui Pescariu, ce a oferit abonamente la SPAde peste 10.000 de euro cadou demnitarilor din cadrul Ministerului Educaţiei,se judecă cu statul pentru o bază sportivă. Conflictul a fost încheiat pe şest.Ministrul educaţiei evită să dea explicaţii despre tratamentul regesc de care abeneficiat sau încă mai beneficiază la unul dintre cele mai luxoase cluburi dinCapitală.

Daniel Funeriu este convins că a primit, în numeleMinisterului Educaţiei, abonamente gratuite la unul dintre cele mai luxoasecluburi de sport din Capitală, în condiţii legale. Funeriu a declarat căMinisterul Educaţiei nu a cheltuit nici un ban pentru respectivele servicii.Ministrul face însă uitat faptul că firma autoare a “gestului de caritate” a fost până la începutul mandatului său în proces cuMECTS pentru un teren de aproximativ 60.000 de metri pătraţi (o bază de sport aMinisterului Educaţiei).

Sindicatele din învăţământ susţin că ministrul DanielFuneriu este dator cu explicaţii pentru cadoul primit de la firma lui DinuPescariu. “Ministerul Educaţiei ar fi trebuitsă refuze aceste cadouri. Astfel de situaţii nasc suspiciuni. MinisterulEducaţiei nu trebuia să se implice în aşa ceva. Trebuia continuat procesul,până când era recuperat terenul. Este un semn că cele două părţi au căzut deacord. Astfel se explică şi cadourile. Nu este normal ca şefii MinisteruluiEducaţiei să beneficieze de astfel de avantaje nejustificate”, ne-a declaratpreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.

Conducerea Federaţiei Educaţie Naţionale (FEN) acuzăministerul lui Funeriu de imoralitate. “Probabil că renunţarea conduceriiMinisterului Educaţiei la procesul pentru teren este şi motivul pentru care auprimit cadourile. Normal că Ministerul nu a dat nici un ban pe bilete, cât timpacestea sunt cadou. Probabil că angajaţii Ministerului Educaţiei aveau nevoiede SPA. Adevărul e că au muncit mult (ironic). Mi se pare anormal ca demnitariisă se lăfăie în lux, în condiţiile în care personalul didactic din România sezbate să supravieţuiască”, ne-a declarat preşedintele FEN, Constantin Ciosu.

Funeriu foloseşte din nou pixelul albastru

Funeriu a declarat, marţi, la Antena 3, că MinisterulEducaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) nu a plătit valoareaabonamentelor la unul dintre cele mai luxoase cluburi de sport din Capitală. Demnitarula încercat astfel să dea explicaţii faţă de un material apărut pe 20.08.2010 înziarul “Puterea”. Nimeni nu a afirmat însă că MECTS plăteşte pentruabonamentele demnitarilor la SPA. Din contră, ziarul nostru a dezvăluit că maimarii Ministerului Educaţiei beneficiză de gratuitate la unul dintre cele mailuxoase cluburi de sport din Bucureşti. Daniel Funeriu nu a explicat însă nicipână în prezent “cadoul” primit de la firma aflată în proces cu MinisterulEducaţiei, până la mandatul său.

În urmă cu câţiva ani, Ministerul Educaţiei acţiona îninstanţă firma Pescariu Sports & SPA, încercând să redobândească fosta Bazăsportivă “Cutezătorii”. Între timp, cele două părţi par să fi căzut la pace.Fireşte, cât timp conducerea MECTS, în frunte cu Daniel Funeriu, beneficiază deabonamente “all inclusive” la clubul “de fiţe” amenajat pe fosta bază aMinisterului Educaţiei.

Funeriu a împărţit abonamente la SPA şi foştilor săi consilieri

Funeriu nu a explicat nici motivul pentru care persoanecare nu mai aveau nici o legătură cu MECTS beneficiază de gratuitate la clubulde sport, în numele ministerului. În această situaţie s-a aflat şi fostulconsilier al ministrului Funeriu, Melania Mandas Vergu. Conform documentelor,valoarea abonamentului fostei consiliere a lui Daniel Funeriu este de “zero lei”, iar aceasta a primit acest bonus în calitate de angajatla Ministerul Educaţiei. Dacă ar fi trebuit să plătească acest abonament dinveniturile sale, Melania Mandas Vergu ar fi fost nevoită să scoată din buzunarpeste 2.000 de euro pentru abonament. Potrivit surselor din cadrul MECTS, Verguavea “un statut mai privilegiat chiar decât doamna Funeriu”, soţia ministruluieducaţiei fiind nevoită să-şi plătească abonamentul la clubul lui DinuPescariu. Ministrul educaţiei nu a explicat nici care mai este situaţiaterenului de aproximativ 60.000 de metri pătraţi, ce, teoretic, ar aparţineMECTS.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...