2017-01-16 18:11

SOCIAL


Funeriu, în topul celor mai slabi miniştri de după ’89. Reprezentanţii profesorilor prevăd un an mai greu decât 2010

 |  17:14
Funeriu, în topul celor mai slabi miniştri de după ’89. Reprezentanţii profesorilor prevăd un an mai greu decât 2010

Daniel Funeriu ocupă poziţia secundă în topul celor mai slabi miniştri ai educaţieide după ’89, în opinia sindicatelor şi asociaţiilor nonguvernamentale dinînvăţământ. Două federaţii sindicale l-au catalogat pe Funeriu drept cel maislab demnitar care s-a aflat la conducerea sistemului educaţional.Reprezentanţii profesorilor prevăd un an greu mai decât 2010 pentru educaţie.

Pe timp de criză, în România, de departe cele maiafectate domenii au fost sănătatea şi educaţia. Şcolile şi cadrele medicaledispar într-un ritm alarmant, în timp ce mulţi elevi pot doar să viseze la osală de clasă încălzită, manuale sau rechizite. Toate acestea sunt rezultatulunui management dezastruos al învăţământului, ce nu pare să se îmbunătăţeascăprea curând. Criza din educaţie a fost şi este accentuată de “persoanajele” care s-au perindat sau care încă mai conducministerul de resort.

Sindicatele şi organizaţiile nonguvernamentale dinînvăţământ ne-au ajutat să realizăm topul celor mai buni şi celor mai slabiminiştri ai educaţiei de după ’89.

Conducerea Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ “Spiru Haret” consideră că actualul ministru, Daniel Petru Funeriu, este cel mai slabdemnitar pe mâna căruia a fost lăsat învăţământul. “Daniel Petru Funeriu este, de departe, cel mai slab ministru al educaţiei. Nu merită mai mult denota 2. Pe a doua poziţie în topul celor mai slabi îl plasez pe Mircea Miclea,cu nota 3. Anton Anton a fost un alt ministru care nu şi-a făcut simţităprezenţa, iar pe locul 5, în opinia mea, se află Mihail Hărdău”, ne-a declaratpreşedintele FSI “Spiru Haret”, Gheorghe Izvoranu. Acesta consideră că cei mai buniminiştri ai educaţiei de până acum sunt Alexandru Athanasiu (căruiapreşedintele FSI „Spiru Haret” îi acordă nota 9), Ecaterina Andronescu (nota8,5), Gheorghe Ştefan şi Andrei Marga (nota 8).

Preşedintele de onoare al Federaţiei Sindicatelor Liberedin Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, este de părere că Mihai Şora (cel care adeţinut portofoliul de ministru al educaţiei în 1990) este cel mai slabdemnitar care a condus sistemul educaţional după căderea regimului comunist. “Pe locul secund în topul celor mai slabi miniştri esteVirgil Petrescu. Nu ştiu pe cine să plasez pe locul 3. Mulţi sunt la acelaşinivel. Miniştri buni au fost Andrei Marga, Ecaterina Andronescu sau LiviuMaior. Funeriu este un ministru mediocru”, susţine Cornea.

Hadăr: “Funeriu a desfiinţat dialogul social

Actualul ministru al educaţiei, cercetării, tineretuluişi sportului nu este văzut cu ochi buni nici de sindicaliştii din învăţământulsuperior. Preşedintele “Alma Mater”, Anton Hadăr,şi preşedintele onorific al federaţiei sindicale din învăţământ superior,Răzvan Bobulescu, îl văd tot pe Funeriu ca fiind cel mai slab ministru al educaţiei.“Funeriu a desfiinţatdialogul social. În 2010, am avut cel mai mic buget pentru educaţie. Domnulministru vrea o reformă în educaţie, dar nu are o viziune asupra acestui lucru.Pe locul secund în topul celor mai slabi miniştri este Mihai Golu, iar pe locul3, Liviu Maior, care a avut un mandat şters. Putem spune că a fost inodor,incolor şi insipid”, ne-a explicat Anton Hadăr.Conducerea “Alma Mater” consideră că cel mai bun ministru al educaţiei a fost AndreiMarga, “pentru că a iniţiatreforma în educaţie”. Pe locul secund, în topul realizat de cei doi preşedinţi ai federaţiei sindicale, se aflăEcaterina Andronescu, iar pe ultima treaptă a podiumului se clasează CristianAdomniţei. “Au existat numeroşiminiştri care au avut un mandat şters. Unul dintre aceştia este Miclea, care afost însă singurul care şi-a dat demisia pentru că au fost alocaţi prea puţinibani pentru învăţământ”, ne-a explicat Anton Hadăr. Mandate şterse au avut, în opinia conducerii “Alma Mater”, şi Mihail Hărdău, Virgil Petrescu, Gheorghe Ştefan şi Mihai Şora.

Daniel Funeriu este văzut însă mai bine de preşedinteleasociaţiei EDU CER, Ştefan Vlaston, care-l plasează pe poziţia a doua în topulcelor mai buni miniştri, acordându-i nota 9. “Mircea Miclea merită nota 10. Pe locul 3 în topul celor mai buni miniştriar fi Andrei Marga. Acesta a început reforma în educaţie, dar totul a foststopat de Ecaterina Andronescu. Cei mai slabi miniştri au fost Petrescu,Andronescu şi Athanasiu”, ne-a declarat Vlaston.

Toate sindicatele şi asociaţiile din învăţământ au căzutînsă de acord în ceea ce priveşte situaţia sistemului educaţional în 2011.Reprezentanţii profesorilor prevăd un an chiar mai greu decât 2010.

Cei mai slabi miniştri după ‘89

Virgil PetrescuDaniel Petru FuneriuMihai Şora


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VLAD
02 Ian 2011

Funeriu este dupa opinia mea cel mai cretin si cel mai neavenit ministru al invatamantului pe care R omania l-a avut vreodata. Nu de mult am citit un c omentariul al acestui jal nic saltimbanc prin care aceasta sinecura securita vrea sa scoata din manua lele de literatura limbii romane pe marele poet Em inescu deoarece dupa el a cesta nu ar mai fi la mod a. Mai mult, afirma ca ti nerii din ziua de azi se dezic de marele poet si c a vor sa-l dea la o parte din categoria celor mai mari poeti ai lumii. Ca s i in cuvantarile lui publ ice, pe care nu le poate pronunta daca nu i se suf la textul de catre asiste nta sa, Funeriu in fapt n u spune nimic ci numai ga jie o insiruire de lingus eli la adresa Betivului N atiuonal care l-a numit i n acest post. Ma intreb c um acest fariseu indrazne ste sa atace personalitat ea lui Eminescu si sa dec lare sus si tare ca el va propune scoaterea marelu i nostru poet din cartile de literatura romana. Cu m i se permite acestui re petent la limba si litera tura romana sa pronunte o astfel de insulta la adr esa unui poet care reprez inta pentru romani luceaf arul literaturii noastre care nu numai ca ne face cinste pe plan national d ar si pe plan internation al a fost recunoscut ca f iind unul dintre cei mai mari scriitori ai lumii c omparabil cu Puskin, Shak espeare, Voltaire si Walt er Whitman. Pana si comun istii lui Ceausescu l-au considerat pe Eminescu ca fiind reprezentantul poe ziei romanesti si i-au ac ordat locul de cinste in fruntea celor mai valoros i poeti romani. Actualul guvern, condus de un imbe cil prin persoana microce falului Boc care se gudur a si da din coada in fata satanei nationale respec tiv securistul Basinescu, a ajuns la apogeul incom petentei sale care nu num ai ca se dezice de romani dar se dezice si de valo rile spirituale ale neamu lui romanesc. Focul pusti itor al infernului sa-i i nghita pe toti cei care r eneaga civilizatia de sec ole a acestui popor obidi t de cruzimea acestor sin ecure care se autointitul eaza ca fiind reprezentan tii neamului.
TICU
03 Ian 2011

Mi-e greu sa cred ca trei lideri sindicali i-au gr esit prenumele ministrulu i MARGA (Vasile, in loc d e Andrei), asa ca cel ce trebuie sa-i dea un miel nu e altul decat autorul articolului.

Adauga un comentariu

Random image