2017-01-23 08:40


Funeriu, rugat să “pună pile” la alegerile din universităţi

 |  17:49
Funeriu, rugat să “pună pile” la alegerile din universităţi

Funeriu spune că a fost rugat pună pile” unor persoane pentru a ocupa o funcţie de conducere în universităţi, dar a refuzat. Ministrul Educaţiei a declarat că au fost depistate cazuri de fraudare a alegerilor din universităţi.

Ministrul Educaţiei, cercetării, Tineretului şi sportului, Daniel Funeriu, atrage atenţia că se încearcă fraudarea alegerilor pentru funcţiile de conducere în mai multe universităţi. Potrivit ministrului au fost depistate deja nereguli. “Ministerul Educaţiei a efectuat şi efectuează controale. Astăzi la Facultatea de Biologie din cadrul Universităţii Bucureşti s-au constat nereguli. Mulţumesc Universităţii Bucureşti că a luat măsurile cuvenite. Vom aplica sancţiuni pentru încălcarea legii. Sancţiuni, de la retragerea finanţării, până la sancţionarea conducerilor care abuziv nu respectădemocraţia universitară”, a declarat Funeriu. Acesta susţine că i s-a cerut să intervină în favoarea unor persoane pentru ca acestea să ocupe un fotoliu de conducere în universităţi. “Acest ministru nu va accepta astfel de situaţii”, a spus Funeriu.

Recompensă pentru fuzionare

Ministrul Educaţiei a anunţat că instituţia pe care o conduce va acorda mai mulţi bani universităţilor care aleg să fuzioneze. Unele instituţii de învăţământ superior au făcut deja acest pas. “Universitatea din Baia Mare şi Universitatea Tehnică din Cluj vor fuziona, până la 1 ianuarie 2012. Am aprobat deja acordarea unei sume suplimentare de bani, de aproximativ 4 milioane de lei, pentru finanţarea acestor universităţi. De asemenea, am discutat cu rectorii Universităţii Politehnica din Timişoara şi Universităţii de Medicină Timişoara şi am înţeles că discuţiile de fuziune dintre cele două universităţi sunt într-un stadiu avansat. Aştept să primesc confirmarea de fuzionare pentru a mări finanţarea universităţilor”, a mai explicat ministrul.

Ministrul Educaţiei a aprobat un ordin prin care “va fi recunoscut dreptrul de a conduce doctorate în universităţi, a celor care au obţinut acest drept în Uniunea Europeană”.

De asemenea, Daniel Funeriu atrage atenţia că mai multe instituţii de învăţământ superior, printre care Politehnica din Bucureşti, nu şi-au depus încă cartele universitare, pentru a intra în legalitate. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-18

TAGURI: daniel funeriu, alegeri, universitati, ministerul educatieiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGETA
19 Noi 2011

deci,daca i se fac jocurile analfabetului(pana nu isi echivaleaza studiile),se gasesc bani pentru finantare,altfel 2% din PIB pentru invatamant. RUSINE ROMANIA, pentru asemenea conducatori!

Adauga un comentariu

Random image