2018-12-15 02:04


Funeriu trimite inspectorii şi directorii la catedră

 |  18:00
Funeriu trimite inspectorii şi directorii la catedră

Deoarece risca să lase elevii fără profesori din toamnă, în urma rezultatelor catastrofale de la examenul de titularizare şi de la concursul pentru suplinitori, ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a decis să oblige mai marii inspectoratelor şcolare şi directorii unităţilor de învăţământ să predea câteva ore pe săptămână.

Funeriu a emis un ordin privind aprobarea normelor metodologice pentru stabilirea obligaţiei de predare a personalului de conducere din inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ, unităţile conexe, precum şi a personalului de îndrumare şi control din inspectorate şi din casele corpului didactic. Potrivit ordinului, personalul menţionat este degrevat parţial de norma didactică de predare începând cu anul şcolar 2011-2012.

Acest lucru va însemna şi o economie la buget, deoarece inspectorii care, până acum, îşi asigurau, nefiind obligaţi, şi câteva clase unde să predea, erau plătiţi cu ora.

Ordinul ministrului ar putea avea însă şi o parte negativă, rămânând mai puţine ore disponibile pentru restul cadrelor didactice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...