2019-02-17 18:20


Gabriela Firea anunţă o nouă Lege a Capitalei

 |  18:19
Gabriela Firea anunţă o nouă Lege a Capitalei
P24

Primarul general, Gabriela Firea, anunţă că a comandat Planul Urbanistic General (PUG) necesar pentru o nouă Lege a Capitalei. În schimb, nu se spune care este viziunea edilului în privinţa dezvoltării oraşului, care sunt opţiunile sau dacă suntem dispuşi să preluăm modele de succes. De pe pagina de Facebook a edilului aflăm că principiile vor fi pentru un “Bucureşti armonios, sinergic, modern, păstrând identitatea zonelor istorice de patrimoniu”. Discuţii ample se poartă doar în particular între aleşii locali cu privire la o reîmpărţire a oraşului sau la menţinerea primăriilor de sector.

“Contractul de realizare a PUG-ului este atribuit unei asocieri de şase firme, a cărui lider este Universitatea de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu». Valoarea totală a contractului este de 35.225.000 lei (fără TVA) şi un termen de implementare de 41 de luni de la data emiterii primei note de comandă, la care se adaugă perioada de garanţie şi asistenţă tehnică de 12 luni de la data semnării procesului verbal de recepţie finală”, se spune în comunicatul Primăriei Capitalei. O nouă Lege a Capitalei este un proiect cu impact major asupra Bucureştiului şi chiar a României, pentru că este motorul de dezvoltare cel mai important al ţării. “Bucureștiul are nevoie de o nouă lege care să-i asigure coerența administrativă, structurală și funcțională. Pentru că în afară de acest anunț nu avem niciun detaliu despre viziunea primarului general asupra acestei aspect, atrag atenția că impactul unei noi legi va fi extrem de puternic, putând avea consecințe grave, dacă nu cântărim bine opțiunile, sau consecințe benefice, dacă consultăm specialiștii în dezvoltare urbană și învățăm din experiența administrativă a unor orașe similare Bucureștiului”, spune purtătorul de cuvânt al grupului PNL din Consiliul General, Ciprian Ciucu. El consideră că o lege a Bucureștiului nu se reduce la un PUG, deoarece legea va trebui să prevadă şi alte aspecte, cum ar fi menținerea în continuare a primăriilor de sector sau o reîmpărțire a orașului. “Legea va avea şi efecte politice (actualii primari de sector sunt practic independenți și foarte puternici), va avea consecințe bugetare, va avea efecte asupra livărării serviciilor publice (unele organizate în regii masive), etc”, comentează consilierul general. Ciprian Ciucu atrage atenția asupra câtorva aspecte. El spune că fundamentarea legii trebuie să fie de o calitate impecabilă, evaluîndu-se impactul asupra tuturor serviciilor publice și funcțiilor urbane. Apoi, este necesară o dezbatere publică largă, astfel încât bucureștenii să fie informați temeinic “nu ca acum, cum se face cu planul de mobilitate urbană”, spune Ciucu. În plus, proiectul trebuie să primească suportul bucureștenilor printr-un referendum şi să fie votat în Parlament.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADI
02 Feb 2017

Adică vreți ca Primarul Capitalei sa fie transparent pe facebook ? Sincer,eu ma mir ca oameni serioși inca stau pe facebook si își țin acolo un jurnal public.
PRIMARIE MAFIOTA
02 Feb 2017

NIMENI NU LUCREAZA IN PRIMARIE . NU ARE O EVIDENTA A LUCRARILOR SI CERERILOR CETATENILOR . SE DAU ACTE DE LA UN BIROU LA ALTUL FARA UN REGISTRU DE LUCRARI SI UNDE SINT SAU CINE ASCUNDE DOSARUL . PLATITE DE EI . VA BATETI JOC DE OAMENI . NU PRIMESTE NIMENI IN AUDIENTA . CIND ESTE PROGAM DE DAT AVIZE , SLUJBASI JEGOSI , PLEACA IN ALT BIROU SAU NU SINT LA SERVICI . RUSINE PRIMARIA CAPITALEI
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...