2018-12-11 20:11


Gabriela Firea: Bucureștiul a rămas în urmă în privinţa modernizării rețelei de termoficare

 |  08:28
Gabriela Firea: Bucureștiul a rămas în urmă în privinţa modernizării rețelei de termoficare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că Bucureștiul a rămas în urmă în ce privește modernizarea rețelei de termoficare din cauză că nu a fost permisă intrarea în competiție a altor companii private sau de stat.

"Eu nu îmi permit să judec foștii primari generali, acest lucru îl face populația, dar eu — ca fost jurnalist din domeniul economic și ca actual primar — pot să fac următoarea apreciere: Bucureștiul este în urmă în ceea ce privește rețeaua de termoficare, pentru că, în primul rând, nu s-a dat voie până acum, spre exemplu, să intre în competiție companii private sau chiar de stat și să se creeze stații de cogenerare care ar fi desprins din captivitate bucureștenii de la ELCEN. În acest moment, ELCEN are un client principal, RADET, care acoperă 70% din producția ELCEN, iar cele două entități economice sunt interconectate", a precizat Gabriela Firea, la Digi 24.

Chestionată dacă este posibil să apară concurența în acest domeniu, primarul general al Capitalei a spus „cu siguranță”.

„Sunt extrem de deschisă și fac și prin intermediul dumneavoastră acest anunț. Doar competiția și modernizarea rețelei de termoficare ne vor aduce în situația în care bucureștenii să plătească mai puțin la factură, în primul rând", a completat edilul.

Gabriela Firea a mai spus că rețeaua de termoficare a fost construită în urmă cu 30-40 de ani, fiind depășită din punct de vedere moral și fizic.

Primarul Capitalei a precizat că factura ar putea fi redusă la jumătate în momentul în care vor intra în contabilitatea Primăriei fondurile europene care vor permite modernizarea rețelei de termoficare.

"S-a constatat de către specialiștii în energie că toată această datorie istorică pe care ar avea-o de achitat RADET către ELCEN este de fapt o sumă formată din facturi — să spunem — inventate, pentru că este vorba de acumularea unor penalități la penalități — procedeu facilitat prin faptul că a fost un ordin de ministru care a creat o distanță de 60 de zile, ulterior micșorată la 45 de zile, între momentul în care RADET încasa banii de la populație și agenții economici și trebuia să plătească către ELCEN", a completat Gabriela Firea. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-07

TAGURI: gabriela firea, bucuresti, ramana, in, urma, modernizare, retea, termoficare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROGOZAN REMUS
07 Oct 2016

CRIN HALAICU VIOREL LISS OPREA AL VOSTRU BASESCU CEL PSIHOPAT SUNT PRIMARII VOSTRI AI DREPTE FASCISTOIDE CIUMETILOR DE DREAPTA ATI DUS TARA INAPOI CU 100 DE ANI HOTILOR DROGATI SI NEBUNI HAI MARS MA PIS PE VOI SCARBELOR
CROCODILUL FLAMAND
07 Oct 2016

CRIN HALAICU VIOREL LIS OPREA>>>>toti erau securisti de la Magureanu,la fel ca si trompeta lui Pandele..nu erau de dreapta niciodata astia
Random imageUltimele stiri


loading...