2019-02-24 01:32


GALAŢI. Vezi din ce cauză s-a dublat timpul de traversare a Dunării cu bacul

 |  15:13
GALAŢI. Vezi din ce cauză s-a dublat timpul de traversare a Dunării cu bacul

Timpul de traversare a Dunării cu bacul între municipiul Galați și localitatea I.C. Brătianu din județul Tulcea s-a dublat. Cauza? Formarea unui banc de nisip chiar pe mijlocul fluviului. Din acest motiv bacurile trebuie să se abată în amonte cu câteva sute de metri pentru a ocoli bancul respectiv., notează Agerpres.

"Noi ne respectăm programul, bacurile pleacă din jumătate în jumătate de oră, numai că o cursă pe care o făceam în șapte minute, acum o facem în 12-14 minute. Nu este ceva nou, mereu când Dunărea e scăzută apare. Întâmpinăm probleme la îmbarcarea mașinilor mai mari, dar ne descurcăm", a declarat șeful de flotă de la Navrom Bac Galați, Grigore Crăciun.

Bancul de nisip are aproximativ 300 de metri lungime și zece metri lățime și a apărut din cauza nivelului scăzut al fluviului, dar nu afectează șenalul navigabil.

"Nu este pe șenalul navigabil și deci nu este o problemă pentru navigație. Există suficient șenal de 150 de metri lățime pentru că Dunărea are 930 de metri lățime în zonă. S-a mai întâmplat și în alți ani, iar insula apare atunci când Dunărea este scăzută", a afirmat directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos, Dorian Dumitru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-17

TAGURI: bac, dunare, traversare, timp dublat, galati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...