2017-01-16 12:54

SOCIAL


Gata cu pomana de la stat

 |  21:00
Gata cu pomana de la stat

Camera Deputaţilor ar putea adopta azi legea asistenţei sociale, mai ales că PDL are preşedintele şi o majoritate covârşitoare, asta după ce, luni întregi, totul a fost tărăgănat în Senat de Opoziţie. Conform proiectului depus de Ministerul Muncii, până în 2013, cheltuielile în acest domeniu ar urma să scadă cu aproape 5 miliarde de lei anual.

Azi ar urma să se discute varianta finală pe amendament, dar şansele ca legea să treacă sunt foarte mari datorită faptului că iniţiatorul, PDL, are majoritate în Cameră. Ministrul Sulfina Barbu susţine că în momentul de faţă 8 milioane din cele aproape 20 de milioane de locuitori ai României beneficiază de prestaţii sociale. Costurile totale estimate din bugetul naţional şi cel local ajung la 19 miliarde de lei, peste 2,8 % din Produsul Intern Brut al ţării. “Din datele noastru numărul este de 7.994.000”, afirmă Barbu, numai că cifrele ar putea fi mult mai mari, deoarece ministerul nu beneficiază de un sistem informatic integrat.

Verificări în judeţe

În ultima perioadă, ca urmare a verificării dosarelor celor care primeau ca ajutor un venit minim garantat, numărul beneficiarilor a scăzut la jumătate, deoarece mulţi dintre aceştia încasau ilegal banii din partea autorităţilor. În aceeaşi situaţie ar urma să se afle şi cei care primesc ajutoare pentru încălzire, pensionarii speciali şi cei care încasează ilegal pensii pentru handicap. De altfel, în ultima perioadă, ministerul a început verificări în judeţe pentru a-i depista pe aceştia din urmă. Doar în judeţul Sibiu au fost descoperite peste 300 de persoane care aveau grad de handicap fără să aibă nici cea mai mică problemă de sănătate.

Practic, odată cu adoptarea legii, persoanele care primesc ajutor social şi refuză un loc de muncă sau un curs de calificare sau recalificare vor pierde acest beneficiu.

Adio bani pentru revoluţionari!

Guvernul a decis să sisteze, începând de anul viitor, indemnizaţiile pe care revoluţionarii le încasau ca urmare a participării la evenimentele din 1989, însă Asociaţia Revoluţionarilor a atacat deja decizia la Curtea Constituţională. În România, sunt peste 20.000 de revoluţionari, care pe lângă rente lunare, au şi diverse beneficii la impozite. În total, anual, aproximativ 400 de milioane de euro de la Guvern merg în această direcţie. Din 2012 nici cupoanele sociale pentru familiile cu venituri reduse şi care au copii preşcolari nu se vor mai acorda.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13

TAGURI: ajutoare sociale, lege, pdl, senatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGE
15 Noi 2011

REVOLUTIONARII NU CER DE POMANA ! VOR RESPECT !

Adauga un comentariu

Random image